RETRO RÁDIÓ

Már a hétvége előtt felborítja a közlekedést a Nemzeti Vágta





A hétvégén rendezik meg a 15. Nemzeti Vágtát, amely miatt lezárásokra kell számítani, de mutatjuk, mi lesz még szeptember 27-én.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.27.
I. kerület VI. kerület XIII. kerület XIV. kerület ez lesz ma

Lovak vágtázásától lesz hangos hétvégén Budapest

Az idén 15 éves Nemzeti Vágtát október 1–2. között tartják a Hősök terén. Az idén jubileumát ünneplő rendezvény különleges programokkal várja a nézőket. A múltidézés, a 15 év legszebb pillanatainak felelevenítése mellett a jövő lovas generációja kapja a főszerepet. Az idei Vágta középpontjában a gyerekek és a fiatalok lesznek, a cél pedig a hagyományaink továbbörökítése, valamint a lovas sportok, a lovaglás népszerűsítése a következő nemzedék számára.

Hétvégén Nemzeti Vágta a Hősök terén, lezárások nehezítik az autósok életét Fotó: Metropol/NZ

A Nemzeti Vágta legérdekesebb programjai

A szervezők október 1–2. között számos érdekességgel készülnek azok számára, akik kilátogatnak a Hősök terére. A részletes program a vagta.hu oldalon található meg.

  • Október 1-jén 18.00–18.30 között tartják a Történelmi lovasgálát,
  • Vasárnap 13.40–13.50 között rendezik meg a Jótékonysági sztárfutamot,
  • Október 2-án 14.25–14.40 között 1848–49-es csatajelenet-bemutatót lehet megtekinteni.
  • Már ma elkezdődnek a lezárások a Vágta miatt

    A Nemzeti Vágta előkészületei miatt mától forgalomkorlátozásokra kell számítani Terézvárosban, valamint Zuglóban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, valamint fokozott figyelemmel közlekedjenek!

    Tilos megállni:

  • Ma 21 órától október 3-án 20 óráig: a XIV. kerületben, a Verona angyalai utcán,
  • Holnap 8 órától október 4-én 20 óráig: a XIV. kerületben, az Olof Palme sétány mindkét oldalán a Hősök tere és a Verona angyalai utca között,
  • Szeptember 30-án 16 órától október 3-án 6 óráig: a XIV. kerületben a Hősök terén körben, a Műjégpálya előtti szervizúton, valamint az Állatkerti körút mindkét oldalán a Hősök tere és a Gundel Károly út között,
  • Szeptember 30-án 8 órától október 3-án 6 óráig: a VI. kerületben az Andrássy út mindkét oldalán, a szervizúton is, a Hősök tere és a Bajza utca között.
  • Lezárják:

  • Szeptember 30-án 6 órától október 1-én 16 óráig: a XIV. kerületben, a Hősök terén 1-1 forgalmi sávot (de a közlekedés biztosított),
  • Szeptember 30-án 16 órától október 3-án 6 óráig: a VI. és XIV. kerületben a Hősök terét, a Kós Károly sétányt, az Állatkerti körutat a Gundel Károly út és a Hősök tere között.
  • Folytatódik az esős időjárás

    Párás, ködös idővel indul a kedd reggel, a felhőzet csak néhol szakadozik majd fel. Emiatt ma többfelé kell számítani esőre, záporra, valamint zivatarra is. A Dunántúlon helyenként élénk, néhol erős széllökések lehetnek. Délután 15-23 fokra van kilátás, az északnyugati tájakon lesz hűvösebb. Szerdára javul hazánk időjárása és csapadékra nem kell majd számítanunk. Bár eső már nem lesz, de a délnyugatira forduló szél megélénkül, egyes helyeken pedig feltámad majd. Délután 14–20 közötti maximumok lehetnek.

    A napsütéssel holnapig várni kell, ma még marad a csapadékos idő Fotó: Metropol/MK

    Lezárják a Bajza–Bulcsú alagutat

    Szeptember 27-én filmforgatás miatt 8.30–11.30 között nem lehet majd használni a Bajza–Bulcsú alagutat. A XIII. kerületi Bulcsú utcát a VI. kerületi Bajza utcával összekötő gyalogos-kerékpáros alagutat nemrég újították fel, amit a háromórás lezárás után újra lehet majd használni.

    Kedden három órára le lesz zárva a Bajza–Bulcsú alagút Fotó: BKK

    Rövidebb ideig tart nyitva az Országos Széchényi Könyvtár

    Ma rendezvény miatt 20 óra helyett korábban, 17 órakor bezár az Országos Széchényi Könyvtár. Az intézmény szerdán újra a megszokott nyitva tartás szerint várja a vendégeket.

    Ma van az idegenforgalom világnapja

    Az idegenforgalmi szervezet határozata alapján 1980 óta minden évben ezen a napon ünneplik az idegenforgalom világnapját. A jeles nap célja, hogy segítse a turizmus fejlődését.

    Ma az idegenforgalmat ünnepeljük Fotó: Magyar Nemzet

    Ma van a vasút születésnapja

    1825. szeptember 27-én tartják a vasút születésnapját annak emlékére, hogy 1825-ben ezen a napon nyitották meg a világ első közforgalmú, menetrendszerű vasútját Stockton és Darlington között.





    Ezeket olvastad már?
    Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

    Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

    Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

    Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

    Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

    Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

    Brutális erővel csap le ránk a tél

    Brutális erővel csap le ránk a tél

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás