Együttműködés

2023.06.01. 08:35

A nemzeti összetartozás napján köt együttműködési megállapodást Gyarmat és Ipolyság

A nemzeti összetartozás napján, azaz június 4-én, vasárnap közös megemlékezést tartanak Balassagyarmaton, a Civitas Fortissima téren. A 16 óra 32 perckor kezdődő eseményen ünnepélyesen aláírják Balassagyarmat és Ipolyság együttműködési megállapodását.

L. Zs.

Az ünnepélyes aláírásra június 4-én kerül sor

Forrás: pixabay

– Több közös kezdeményezés, kulturális- és sport rendezvények, valamint a vasút ügyében tett nyilatkozatok kötik össze Balassagyarmatot Ipolysággal, valamint Losonccal, amely kapcsolatok az utóbbi időben még inkább megerősödtek. A további közös együttműködés reményében köt megállapodást a két település – mondta el Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere.

Az ünnepségen beszédet mond Zachar Pál, Ipolyság polgármestere és Csach Gábor is. Az eseményen közreműködik Papp Sándor, felvidéki publicista, közéleti szereplő és Papp Gabriella operaénekesnő, akit zongorán Svetlana Grechava kísér majd.

– 1920. június 4-én a történelmi Magyarországon megkondultak a harangok, megszólaltak a gyárak szirénái, az iskolákban, hivatalokban gyászszünetet rendeltek el, a zászlókat félárbócra eresztették, tíz percre leállt a közlekedés, bezártak az üzletek. A magyar Országgyűlés 2010-ben nyilvánította június 4-ét a nemzeti összetartozás napjává, ezzel is nyomatékosítva, hogy a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, amelynek államhatárok feletti összetartozása valóság – ismertették a szervezők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában