Labdarúgás

2022.06.28. 22:20

Távozik Nagy Tamás a Rákóczi kispadjáról

Közös megegyezéssel szerződést bontott egymással a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Kaposvári Rákóczi FC, illetve az eddigi vezetőedző, Nagy Tamás.

Klein Péter

Egy év után elvált Nagy Tamás és a Kaposvári Rákóczi FC útja. A vezetőedző egy évig irányított a somogyi zöld-fehéreket, a csapattal pedig a tizedik helyen végzett az NB III. Nyugati csoportjának 2021/2022-es kiírásában. Annak ellenére, hogy a tréner igen nehéz helyzetben vette át az előző szezon elején a zöld-fehéreket. Mint ismert, a másodosztályból kiesett klubnál alig egy kezdőcsapatra való játékos alkotta a keretet, amikor Nagy Tamás a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatójaként a felnőtt csapat irányítását is elvállalta. A szakember beleállt a feladatba, s következetes munkával egy hazai pályán jól teljesítő gárdát épített az őszi szezonra. Nagy Tamás összesen 41 tétmeccsen vezette a Rákóczit, amellyel 16 meccset nyert meg, 11 alkalommal szerzett egy pontot a csapattal, míg 14 találkozót veszített el.

– A klub önmagában képvisel egy értéket, ezt fontosnak tartottam, hogy megtartsuk, sőt emeljük, de ez csak akkor működik, és akkor lehet emelni, ha sokan mögé állnak – mondta Nagy Tamás. – Tiszteletre méltó emberekkel dolgozhattam együtt, a kiszolgáló személyzettől kezdve, a közvetlen kollégákon, a játékosokon át, egészen a sajtón munkatársain keresztül. Ezúton is szeretném kiemelni a szurkolókat, főleg azt a pár srácot, akik folyamatosan támogattak minket, hiszen ennek nagy hatása volt a csapat belső moráljára. Elfogadtak minket és látták a törekvést, erre pedig nagy szükség volt és lesz is a jövőben. Nem szabad veszni hagyni egy ilyen tradicionális, nagy klubot. 

Nagy Tamás a játékokra külön kitért. 
– Több mint húsz éves edzői pályafutásom során ilyen szerethető, kivételes emberekkel kevés helyen dolgozhattam együtt, ezért hála nekik – mondta Nagy Tamás. – Lezártnak tekintem az elmúlt évet. Ahogy korábban nyilatkoztam: félig tele a pohár, de csak pozitív dolgokkal. A negatív dolgokat kiszorították a szép emlékek. 
A Rákóczival kapcsolatos további hír, hogy változott a csapat felkészülési programjának első hete. A zöld-fehérek az előzetes tervekkel ellentétben hazai környezetben kezdik a felkészülési mérkőzésék sorozatát, méghozzá július hatodikán, szerdán 19.30 órakor a harmadosztályba feljutó Majos ellen. Pár nap múlva, július nyolcadikán, 11 órai kezdettel pedig a Paks II. otthonában lépnek pályára a somogyiak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában