Krimi

2023.03.21. 21:13

Megtalálhatták az egyik eltűnt magyar villanyszerelő maradványait

Egy burgenlandi kavicsbánya közelében emberi csontokra és egy emberi koponyára bukkantak.

Fotó: Kronen Zeitung

Megoldódhat az elmúlt évtized egyik legjelentősebb magyar bűnténye. Mint ismert, 

egy ikrényi vállalkozót, É. Imrét két villanyszerelő, Mácsik Zoltán és Orlik Vilmos meggyilkolásával gyanúsítanak.

Nemrégiben pedig egy burgenlandi kavicsbánya közelében emberi csontokat és egy emberi koponyát találtak – írta a Kronen Zeitung alapján a kisalfold.hu.

Mácsik Zoltán családjának jogi képviselője, dr. Lichy József  szerint van esély arra, hogy a mosonmagyaróvári családapa maradványait találták meg a magyar–osztrák határ közelében.

Orlik Vilmos már szerepel az osztrák rendőrség DNS-adatbázisában, Mácsik Zoltán genetikai azonosítóját pedig most kérik be a magyar hatóságoktól az osztrák nyomozók. Az osztrák ügyészség egyelőre semmit nem erősített meg, és a DNS-vizsgálatok sem történtek meg.

A kisalfold.hu a keddi hír után megszólaltatta az eltűnt mosonmagyaróvári villanyszerelő lányát is.

Adrienn a lapnak azt mondta, Ausztriában élő nagynénje hallotta a rádióban, hogy egy burgenlandi kavicsbánya közelében emberi csontokat és egy emberi koponyát is találtak.

„A nagynéném azonnal hívott, amikor ezt meghallotta, és rögtön eszünkbe jutott, hogy akár apu maradványai is lehetnek”

– mondta el Adrienn, aki hozzátette, bár már elfogadták, hogy édesapjuk öt év után valószínűleg nem fog élve előkerülni, de sosem adják fel a reményt, hogy egyszer megtudják, mi történt vele.

„Borzalmas kimondani, de abban bízunk, hogy őt találták meg, és végre visszakapjuk, mert szeretnénk méltóképp eltemetni. Egy ilyen eset, nekünk is és a hozzánk hasonlóknak is, akik várják haza eltűnt szerettüket, reményt adhat. Ha az azonosítás után kiderül, hogy mégsem apu az, akkor remélem, hogy fény derül arra, hogy kit találtak meg, és visszakerül a családjához, mert biztosan őt is valaki régóta hazavárta”

– tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!