Továbbtanulás

2023.03.29. 18:30

Megugrott a jelentkezések száma, ezek a legnépszerűbb szakok a Szolnok Campuson

Közel 700-an jelölték meg a Debreceni Egyetem Szolnok Campusának valamely képzését felvételikor.

P. Pusztai Nóra

Debreceni Egyetem Szolnok Campus

Forrás: MW archív

Fotó: Nagy Balázs

A felsőoktatási jelentkezéseket február 14-ig nyújtották be a tanulni vágyók, a számokat nemrég összesítették. Kiderült, hogy sikeresnek bizonyult a Debreceni Egyetem felvételi kampánya. 

– A Szolnok Campus képzéseire 675-en jelentkeztek első helyen, ez a szám tavaly 361 volt – tájékoztatta hírportálunkat az M. Tóth Ildikó Sajtóközpont.

A jelentkezések nagyarányú – mintegy 87 százalékos – növekedésének oka, hogy a Debreceni Egyetem bővítette a szolnoki képzési helyen a palettáját, igazodva a térség társadalmi és munkaerő-piaci igényeihez.

– Az idei felvételi eljárásban először lehetett jelentkezni az újdonságként meghirdetett szakvédőnő mesterképzésre és a szociális munka alapképzésre – emelték ki.

A legnépszerűbbek között az ápolás és betegellátás, a kereskedelem és marketing, az egészségügyi gondozás és prevenció, valamint a szociális munka alapszakot említették.

A Debreceni Egyetem egyébként is kedveltnek bizonyul a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyeiek körében, idén 1648-an jelentkeztek a Jászkunságból ebbe a felsőoktatási intézménybe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában