Kelet-retró

2022.12.09. 08:00

Megbüntették a kemecsei férfit, akit tizenkétszer harapott meg egy kutya

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

1992. december 9., szerda

Megbüntették a kemecsei férfit, akit tizenkétszer harapott meg egy kutya

A magyar virtus, a kocsmai hőbörgés bűncselekményhez, kisebb tragédiához vezetett. A fő hőbörgőt a fogadás tárgya, vagyis a harapós juhászkutya gyors egymásutánban tizenkétszer harapta meg. A harapások után gyorsan kijózanodott, de sebei csak három hét múlva gyógyultak be, s még fizetnie is kell a büntetést. 

A fenti cselekmény a kemecsei söröző előtt játszódott le. A sörözőben iszogatott, majd pityókás lett két helyi férfi. Beszélgettek, ugratták egymást, J. M. megemlítette, hogy kint a tanyán van neki egy német juhász kutyája, az annyira vad, hogy senki sem meri megközelíteni. G. F. erre magabiztosan kijelentette: "Én behozom ide a sörözőbe azt a kutyát!" Fogadtak egy láda sörben. A kutyát - nyakában a lánccal - gépkocsin behozták a söröző elé. 

A fogadók közt parázs vita alakult ki, majd egymásra uszították az erős állatot. A megvadult kutya előbb megharapta két bámészkodó kezét, majd a saját gazdájára, J. M.-re támadt, aki hanyatt esett, de olyan szerencsétlenül, hogy eltört a sípcsontja és a bokája. Bő 5 hónap alatt gyógyult meg. A kutya ezt követően vérben forgó szemmel G. F.-re rontott, és tizenkétszer eresztette belé hosszú fogait.  

A Nyíregyházi Városi Bíróság G. F.-et hétezer-kettőszáz forintra, J. M.-et nyolcezer-négyszáz forintra büntette. Az ítélet jogerős.

2002. december 9., hétfő

Alapítója, Vikár Sándor nevét vette fel a nyíregyházi zeneiskola a bronzvasárnapi névadó ünnepségen. A felejthetetlen zenepedagógus mellszobrát unokája avatta fel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában