Kelet-retro

2023.04.02. 08:00

Beleesett a forró pörköltes lábasba a feleség

A Kelet-Magyarország régi számaiból tallóztunk

Forrás: illusztráció / shutterstock

Összeállításunkban felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a héten.

 

Hatvan éve írtuk

1963. április 2., kedd

Megindult a légiközlekedés Nyíregyházán

Április elsején megindult Nyíregyházán a légiforgalom. Elsejétől augusztus 31-ig szombat kivételével naponta két járat közlekedik: Budapestről 6 óra 20 perckor és 15 óra 50 perckor indul gép Miskolc érintésével Nyíregyházára.

 

1993. április 2., péntek

A leves és a pörkölt mellett civakodtak

A feleség épp ebédet főzött a konyhában, amikor a férj hazaérkezett kissé ittas állapotban. Emiatt össze is vesztek. Az asszony ott állt a gáztűzhelynél, s közben észrevette, hogy a férj közvetlenül a háta mögé lépett, ezért megfordult.

Az ittas vádlott a vele szembeforduló feleséget igyekezett a tűzhelyre — amelyen akkor a fazékban leves, a lábasban pedig pörkölt főtt — rányomni. A dulakodás közben a pörköltes lábas a földre borult, az asszony megcsúszott, és a forró pörköltlébe esett.

A vádlott a földön fekvő sértettet tovább bántalmazta. A verekedés a házastársak között úgy fejeződött be, hogy kiskorú gyermekük az édesanyja védelmében közbelépett. A feleségrészben első, zömében másodfokú égési sérüléseket szenvedett. A sérülés 21 nap alatt gyógyult meg.

A Vásárosnaményi Városi Bíróság a férjet bűnösnek találta súlyos testi sértés bűntettében, 6300 forint pénzbüntetést szabott ki. A bíróság utólagos információja szerint a férj önként jelentkezett elvonókúrára és helyreállt a családi béke.

 

2003. április 2., szerda

Nem tréfa a kerékbilincs

Április elsejétől a fele sem tréfa: a megyeszékhelyen a közterületfelügyelők kerékbilinccsel teszik mozgásképtelenné a tilosban parkoló járműveket. A szabályok ellen eddig sem vétők egy percig nem ellenkeztek a rendelkezés bevezetése ellen. Akik viszont eddig valamely oknál fogva fittyet hánytak a KRESZ- re, mostantól kétszer meggondolhatják, kockáztassanak-e a kényelmükért. Mert azért az mégsem járja, hogy a sétálóutcát egyesek parkírozónak tekintik, mások a forgalmi sávokat használják megállásra, megint mások ingyenesnek képzelik a fizetőparkolót, közösnek a mozgáskorlátozottak helyét.

A kerékbilincs használatáról tavaly döntött az önkormányzat, bevezetéséig hagyott több hónap haladékot, volt időnk megtanulni a helyes közlekedést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában