Ülés

2022.06.30. 17:00

Letette esküjét a Tolna Megyei Közgyűlés új tagja

Eskütétellel kezdődött a Tolna Megyei Közgyűlés csütörtöki ülése. Az áprilisban megtartott országgyűlési választás során pártjának, a Jobbiknak listája 27-ik helyéről bekerült a parlamentbe Bencze János, a megyei közgyűlés képviselője, s mert a két tisztség összeférhetetlen, ő lemondott a megyei képviselőségéről.

Szepesi László

Fotó: Makovics Kornél

A testület új tagja lett Paczolay Csaba, aki az önkormányzati választáskor pártjuk listáján Benczét követte. A megyei választási bizottság erről szóló döntését a bizottság elnöke, Fusz György jelentette be, majd az új megyei képviselő letette az esküt.

Paczolay Csaba mezőgazdasági szakember, Szakály mellett Ürgevár-pusztán él. Siófokon született, orvos és erdész szülők gyermeke, 2001 óta él Tolna megyében, s a politikával 2009 óta foglalkozik. Ő viszi tovább a családi gazdálkodást. Állatokkal és szántóföldi termesztéssel foglalkozik Szakály, Hőgyész, Kalaznó, Keszőhidegkút területén, Tolna megye több részén pedig erdeik vannak. Hobbija a vadászat. 

tó: Makovics Kornél

Mint politikus, azért kíván dolgozni, hogy Tolna még élhetőbb legyen. Mint sokat autózó, a megyei utak, például a Fürged és Tamási közötti út állapotán kíván javítani.

Paczolay Csabát a jogi és ügyrendi bizottság új tagjának választották, a terület- és településfejlesztési operatív program bizottság új tagja lett Széles András, és a pénzügyi és monitoring bizottságban dolgozik a jövőben dr. Kostyálné dr. Kovács Klára.

A képviselők tárgyaltak nyolc Tolna megyei település irodalmi, képzőművészeti és zenei hagyományainak élénkítéséről. Ez a program Pálfát, Sárszentlőrincet, Kölesdet, Medinát, Harcot, Sióagárdot, Szedrest és Tengelicet érinti. Tovább folyik a megye értékeinek gyűjtése, azok megismertetése, a Kincses Tolna Megye sorozat online felületének létrehozására. Mindez hozzájárul a helyi értékek, hagyományok feltárásához a helyi kulturális gazdaság létesítményeinek fokozásához, s a települések vonzó erejének növeléséhez is.

Végül a képviselők zárt ülésen a megyei kitüntetések odaítéléséről döntöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában