Elő a colstokot!

2022.05.19. 14:16

Új kihívás Szombathelyen: Posztoljál rekordméretű gazt!

Egy új szombathelyi kihívást indított dr. Szendrő-Németh Tamás civil blogger, miután a közösségi médiában számos bejegyzés jelent meg arról: a vasi megyeszékhely több közterületén áldatlan állapotok uralkodnak a gaz miatt.

Vas Népe

Forrás: Facebook/Lendvai Ferenc, Dr Szendrő-Németh Tamás blogja

Sajtótájékoztatón jelentette be nemrég a városvezetés: új gépek érkeztek a Szomparkhoz, azokkal - ígéretük szerint - gyorsabbá válik a zöldterületek gondozása Szombathelyen. Ezután indította el az új szombathelyi kihívást dr. Szendrő-Németh Tamás: Posztoljál rekordméretű gazt! Hozzátette: a kihívásban a Szófia utcai 140 centis gazt kell überelni.

Úgy tűnik, alacsonyra tette a lécet a blogger - legalábbis szombathelyi viszonylatban -, hiszen a következő nap, szerdán Lendvai Ferenc önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) mérőszalagos képen mutatta: az Erdei iskola úton 158 centiméterre nőtt a gaz az út szélén. A képviselő hozzátette: Nyilván nem versenyezni akarok, de itt a legnagyobb gaz. Jöhetnek a gépek!

Ismeretes, hogy a Puskás Tivadar által irányított fideszes városvezetés többször kapott kritikát az előző ciklusban azért, mert a város egy-egy részén 70 centiméteresnél magasabbra nőtt a gaz. Úgy tűnik, többen megengedőbbé váltak e kérdésben. Számos olyan véleménnyel találkoztunk a közösségi oldalakon, hogy a fűnyírás felelőse valójában nem is az önkormányzat, hanem a polgár.

Így Szendrő-Németh Tamás posztja alatt is olvashattunk arról: "Az önkormányzat nem lehet ott minden utcasarkon. Esetleg az ott lakók is tehetnének valamicskét a környezetükért" - írta az egyik hozzászóló. Egy másik kommentelő pedig úgy vélekedik: "A fű nő, mert jó idő van és ez kardinális kérdés Szombathelyen. Jó, hogy nincs ennél nagyobb bajuk az embereknek."

Kampányígéret volt

Sokan emlékeznek azonban arra is, hogy Nemény András polgármesterjelöltként 2019 őszén látványos Facebook- bejegyzésben - egy fűnyíró mögött fotózkodott - közölte: "Azt nem ígérem, hogy minden ház előtt majd én nyírom le a füvet, de hogy októberben megszüntetem ezt 9 éve (nem) működő szégyenletes parkfenntartási rendszert, és rendszeres lesz a fűnyírás a városban, az biztos! Addig is..."

Tény: több mint két és fél év telt el Nemény András bejegyzése óta, tavaly új ügyvezető került a Szompark Kft. élére Izer Gábor személyében. Idén pedig 600 millió forintot fordít a cég önkormányzati támogatására a baloldali városvezetés. Mégis másfél méteres gaz virít Szombathely egyes részein. Vajon akad, aki az eddig közzétett fotókat überelni tudja? Kíváncsian várjuk a Szendrő által indított kihívás végét.

Kapcsolódó: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában