Ítélet

2023.03.30. 08:35

Piros jelzés ellenére hajtott be a vasúti átjáróba egy vasi sofőr, letörte a sorompót, majd elhajtott

vaol.hu

Forrás: VN-archív

Fotó: Szendi Péter

Közleményben tájékoztatták a lapunkat arról, hogy a Vas Vármegyei Főügyészség másodfokú ügyészségként eredményesen indítványozta a büntetés súlyosítását azon vádlott ügyében, akit a Szombathelyi Járásbíróság vádirata alapján eljáró Sárvári Járásbíróság közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt marasztalt el, mert a vádlott egy vasúti átjáróhoz érve nem észlelte a fénysorompó piros jelzését, személygépkocsijával a vasúti átjáróba hajtott, letörte a félsorompót, majd a baleset helyszínét megállás nélkül elhagyta.

 A Sárvári Járásbíróság a gondatlan férfit 100 ezer forint pénzbüntetésre és 4 hónap „B” kategóriájú járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú bíróság ítélete ellen az ügyész a pénzbüntetés és a járművezetéstől eltiltás súlyosítása érdekében jelentett be fellebbezést, melyet a másodfokú ügyészség fenntartott. A Szombathelyi Törvényszék másodfokú bíróságként osztotta az ügyészség álláspontját, ezért a vádlottal szemben kiszabott pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást a kétszeresére emelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában