Gyereket a magasba!

2022.09.24. 18:00

Veszprémben is kiderült: a család örök érték

Tízezernél is több gyereket emeltek a magasba egy időben több mint 35 településen az országban. Veszprémben 885-en vettek részt az eseményen a Három királyfi, három királylány mozgalomnak a gyermekvállalást támogató, Gyereket a magasba! elnevezésű programján szombaton délelőtt.

Juhász-Léhi István

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A megyeszékhelyen a Petőfi Színház előtti téren felállított színpadon ott volt Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és felesége, valamint négy gyermekük közül a legkisebb. Ovádi Péter országgyűlési képviselő ugyancsak feleségével és két fiával lépett a dobogóra. Porga Gyula polgármester és neje, Héthelyi Réka – aki a Három királyfi, három királylány mozgalom helyi vezetője – három gyermeke közül kettővel, míg Kiss Balázs olimpiai bajnok kalapácsvető feleségével és lányával emelt. Ókovács Szilveszter visszaszámlálása után jöhetett az emelés, a Gyereket a magasba! szlogen. 

A nap folyamán fellépett a Kis-Bakony Néptáncegyüttes, a Veszprémi Petőfi Színház tolmácsolásában volt Kukamese előadás, és fotófal előtt készülhettek családi fényképek, míg aki pedig ahhoz érzett kedvet, a civil szervezetek asztalainál tájékozódhatott, így a Veszprémi Családpasztorációs Irodánál, a Családikánál, a Három királyfi, három királylány mozgalom képviselőinél. A rendezvényen részt vettek a veszprémi Vespa Baráti Kör robogósai is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában