Championship: tizenegyesekkel dőlt el, playoffdöntős a Nottingham!

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.05.17. 23:41
null
Brennan Johnson a párharc mindkét meccsén betalált, és a tizenegyespárbajban sem hibázott (Fotó: AFP)
A Nottingham Forest a 2–1-es idegenbeli sikere után hazai pályán 1–0-s előnyről 2–1-re kikapott a Sheffield Unitedtől az angol másodosztályú bajnokság (Championship) rájátszásában az elődöntő visszavágóján, de aztán tizenegyesekkel megnyerte a párharcot, így jövő vasárnap (május 29.) a Premier League-be jutásért játszhat a Huddersfield Townnal a Wembleyben.

A Nottingham egygólos előnyből várhatta a Sheffield United elleni playoffelődöntő hazai visszavágóját, miután a párharc első mérkőzésén múlt szombaton 2–1-re nyert idegenben. (Az alapszakaszban egyébként mindkétszer 1–1-es döntetlenre végeztek egymással a felek.) A Forest otthon az első húsz perc végén megszerezte a vezetést (1–0), így kétgólos összesített előnnyel vonulhatott pihenőre.

A gólt a 20 esztendős Brennan Johnson lőtte, aki a párharc első meccsén is betalált, és akinek az édesapja, David Johnson a 2000-es években szintén játszott a Nottinghamben, és a 2003-as playoffelődöntőben ő is oda-vissza beköszönt a Sheffieldnek – de akkor a United jutott tovább a párbajból.


Ahhoz, hogy a történelem megismételje önmagát, a második félidőben közelebb kerültünk, a Sheffield ugyanis fordított (1–2), így 3–3-as összesítéssel hosszabbításra mentette a párharcot.

A ráadásban a Nottinghamnek volt több lehetősége, a legnagyobb helyzetet azonban a vendégek hagyták ki, a 115. percben Iliman Ndiaye közeli próbálkozását Brice Samba lábbal hárította.

A kongói kapus tehát már ekkor sokat tett azért, hogy csapata feljutási reményei életben maradjanak, aztán a tizenegyespárbajban három védést is bemutatott (egyet a léc segítségével), megalapozva a Forest sikerét (3–2).

Brice Samba (fehérben) a hős – a 120 perc alatt összesen négy védést mutatott be, a tizenegyespárbajban hármat (Fotó: Getty Images)
Brice Samba (fehérben) a hős – a 120 perc alatt összesen négy védést mutatott be, a tizenegyespárbajban hármat (Fotó: Getty Images)

Samba utolsó védése után elszabadult a pokol Nottinghamben, az ünneplő szurkolók másodpercek alatt ellepték a pályát.

A Nottingham huszonhárom év elteltével jutna vissza a Premier League-be, ha megnyerné a jövő vasárnapi (május 29-i) playoffdöntőt, de ehhez lesz egy-két szava a Huddersfieldnek is, amely 2019 után szerepelhetne ismét az angol első osztályban.

ANGOL CHAMPIONSHIP
RÁJÁTSZÁS, ELŐDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ
Nottingham Forest–Sheffield United 1–2
(B. Johnson 19., ill. Gibbs-White 47., Fleck 75.) – 11-esekkel: 3–2
Továbbjutott:
a Nottingham Forest, 3–3-as összesítés után tizenegyesekkel

A DÖNTŐBEN
Május 29., vasárnap
17.30:
Huddersfield Town–Nottingham Forest

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik