Championship: kilakoltatják a saját stadionjából a Coventryt?

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.05. 15:47
null
Mike Ashley vághatja ki saját otthonából a Coventry Cityt (Fotó: Getty Images)
Hivatalos honlapján erősítette meg az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Coventry City, hogy kilakoltatási végzést kapott a csapat otthonául szolgáló Coventry Building Society Arena új tulajdonosától, a Frasers Grouptól. 

A történet megértéséhez érdemes tudni, hogy a Coventry City részvényeinek 85 százalékát még november közepén vásárolta meg egy helyi üzletember, Doug King – az üzletet még vizsgálja az Angol Futball Liga (EFL). A klub 2021-ben kötött egy tíz évre szóló bérleti szerződést a stadiont birtokló Wasps rögbicsapattal – a „darazsak” azonban csődvédelem alá kerültek, így a stadiont eladták.

A friss klubtulajdonos King is ringbe szállt a létesítményért, azonban bírósági döntés értelmében a Frasers Group (korábban Sports Direct) korábbi ajánlata élvezett előnyt, így a stadion a Newcastle United korábbi tulajdonosa, Mike Ashley birtokába került.

A Coventry City közleményéből kiderül, hogy a Frasers Group által felkínált új bérleti szerződés a jelenlegi megállapodásnál kedvezőtlenebb feltételeket tartalmazott, és csupán jövő májusig szólt, így azt visszautasították. A klub vezetősége hozzátette, mindent megtesznek azért, hogy a csapat jövőben is a saját városában játssza hazai meccseit.

Az egyszeres FA-kupa-győztes klub jelenleg a 24 csapatos angol másodosztályú bajnokság 12. helyén áll, 29 ponttal.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik