Mbappé három gólt rúgott a PSG-ben, miután bejelentette, hol folytatja

Kylian Mbappé Paris Saint-Germain PSG
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe celebrates after scoring a second goal during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Metz at the Parc des Princes stadium in Paris on May 21, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A már bajnok Paris Saint-Germain hazai pályán 5-0-ra legyőzte a Metz csapatát a francia labdarúgó-bajnokság 38., utolsó fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Hosszas huzavona után a párizsiak Metz elleni szezonzárója előtt hivatalosan is kiderült, hogy Kylian Mbappé ezen a nyáron sem lesz a Real Madrid játékosa. A francia világbajnok úgy döntött, hogy marad a PSG-ben, aminek a szurkolók nagyon örültek.

Kylian Mbapp szerződéshosszabbítása mellett három góllal örvendeztette meg a PSG szurkolóit Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Mbappé rögtön szerződésének 2025-ig való meghosszabbítását követő első fellépésén háromszor volt eredményes. A 25. percben Ángel Di María, három perccel később Lionel Messi adott neki gólpasszt, az 50. percben pedig egy védelmi hibát kihasználva talált a kapuba.

Az 5-0-s sikerből Neymar és Di María is góllal vette ki a részét, így a párizsiak kiütéses győzelemmel ünnepelhették fennállásuk 10. francia bajnoki címét.

A PSG-nek ez az egyetlen trófea, amit megnyert a 2021-22-es szezonban, aminél a katari befektetők jóva többet vártak. Éppen ezért nemrég az a pletyka látott napvilágot, hogy a vezetőedző Mauricio Pochettino és a sportiazgató Leonardo is távozik a nyáron.