Vágólapra másolva!
Múlt szombaton a Helsingborgs IF-től kölcsönkapott Amin Al-Hamawi félpályáról szerzett gólt a svéd Torns IF színeiben a hosszabbításban a Qviding elleni 4-1-es győzelem alkalmával. Ez már önmagában is megsüvegelendő, ám mondhatnánk, hogy egyáltalán nem szokatlan az együttes életében.

A Tornsnak ugyanis

ez volt a negyedig gólja saját térfélről alig több mint négy év alatt a bajnokságban.

A klub a harmadosztályban szerepel Svédországban, ahol először a félpályán túlról a 2018-as szezonban, három perc után sikerült szabadrúgásból betalálni, amelyet még három hasonló követett.

Legutóbb az egyik játékosunk azt mondta Aminnak a szünetben, hogy a kapusuk mindig messze áll a kapujától, és figyelnie kell rá" – mondt az edző, Richard Ringhov.

A gyönyörű gól után az aftonbladet.se megszólaltatta Amin Al-Hamawit, aki viccesen megjegyezte, hogy az edzésidejük 70-80 százalékát arra fordítják, hogy gyakorolják ezeket a helyzeteket.

"Ezeken kívül nem is emlékszem más próbálkozásokra. Tehát nem azon vagyunk, hogy minden perceben ezzel próbálkozunk" - mondta a játékos, majd hozzátette, ez

csak egy szórakoztató dolog, de nincs semmilyen bónusz annak, aki félpályán túlról lő gólt.

A Torns IF egyébként érdeklődött már korábban is más kluboknál, hogy történt-e hasonló a világban, de senki nem reagált nekik.

Mindenestre a klub vezetői elárulták, hogy fel fogják vennni a kapcsolatot a Guinness Rekordok Könyvével.