Nagy bejelentést tett a doppingügybe keveredett sztársportoló

cycling Horizontal
Team Arkea - Samsic rider Colombia's Nairo Quintana crosses the finish line at the Grand Colombier pass during the 15th stage of the 107th edition of the Tour de France cycling race, 175 km between Lyon and Grand Colombier, on September 13, 2020. (Photo by Christophe Petit Tesson / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Giro d'Italia- és Vuelta a Espana-győztes Nairo Quintana bejelentette, hogy elhagyja az Arkea-Samsic országúti kerékpáros csapatát.

A kolumbiai kerekes azt nem indokolta meg Twitter-oldalán, hogy miért távozik az istállótól annak ellenére, hogy augusztusban hároméves hosszabbításban állapodott meg, de azt közölte, hogy doppingügyében benyújtotta fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz.

"Optimista vagyok, mert nem csináltam semmi rosszat és illegálisat. Meg fogom védeni magam" - írta a 32 éves hegyimenő.

Quintana doppingmintájában a 7. és a 11. szakasz után is tramadolt mutattak ki az idei Tour de France-on, ezért a nemzetközi szövetség (UCI) utólag kizárta az összetettben hatodik helyen végzett kerekest. A szintetikus fájdalomcsillapító verseny közbeni alkalmazása 2019 márciusa óta tilos az UCI egészségügyi szabályozása szerint, ugyanakkor nem minősül doppingcselekedetnek. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség tiltó listájára 2024-ben kerül fel a szer.

Quintana elhagyja az Arkea-Samsic csapatát Forrás: AFP/Christophe Petit Tesson

Quintana 2014-ben megnyerte az olasz körversenyt, majd két évvel később a spanyolt is, a Touron pedig háromszor volt dobogós.