El: a Zvezda védője megmutatná a Fradinak, miért fél mindenki a stadionjuktól

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2022.10.05. 09:02
null
Strahinja Erakovics (balra) szurkolóik támogatásában bízik (Fotó: Oliver Bunic / AFP)
A Crvena zvezda az utolsó szalmaszálba kapaszkodna csütörtökön hazai pályán a Ferencváros ellen: a szerbek két vereséggel kezdtek az Európa-liga H-csoportjában, így csak egy győzelemmel maradna reális esélyük a továbbjutásra. Sztrahinja Erakovics szerint ezt csak szurkolóik támogatásával tudják elérni a magyar bajnok ellen.

Nincs könnyű helyzetben a szerb bajnok, a Crvena zvezda az Európa-liga csoportkörében, hiszen két forduló után nulla ponttal áll csoportjában, amelyet a Ferencváros vezet. A Szportszki Zsurnal online kiadása szerint éppen ezért a szerbek támadó felfogásban fogadják csütörtökön a magyar csapatot, hiszen mindenképpen győzelemre van szükségük.

„Az őszi szezon hátralévő részében többnyire idegenben fogunk játszani, így a csütörtöki mérkőzés az egyik lehetőségünk megmutatni, miért fél mindenki a Marakanától (a Crvena zvezda stadionjának beceneve – a szerk.)" – idézi a lap a csapat védőjét, Sztrahinja Erakovicsot.

A játékos szerint a találkozó kimenetelét nagyban befolyásolhatják a szurkolók.

„Győznünk kell, ami csak a szurkolók támogatásával lehetséges. Tudom, hogy a stadionban korábban éppen a Ferencváros ellen volt a legtöbb néző, azt a számot most nem lehet elérni, de remélem, az utolsó székig megtelik a Marakana, és akkor megtehetjük azt, amit 1975-ben nem tudtunk″ – utalt Erakovics arra, hogy 47 évvel ezelőtt 110 ezer néző előtt 2–2-es döntetlent játszottak, amivel az FTC jutott be a KEK döntőjébe.

A lap hozzáteszi: egy másik védő, Nemanja Milunovics játéka továbbra is kérdéses, mert nem edzett még a héten, de sérülése nem komoly, ezért szerdán már állóképességi tesztek várnak rá.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
H-CSOPORT

18.45: Crvena zvezda (szerb)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.45: Monaco (francia)–Trabzonspor (török)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FERENCVÁROS 2 2 4–2 +2 6
2. Trabzonspor 2 1 1 4–4 0 3
3. Monaco 2 1 1 1–1 0 3
4. Crvena zvezda221–3–20

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik