Vb 2022: „Németország már nem futballnemzet” – német lapszemle

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.12.02. 08:39
null
Niclas Füllkrug és Kai Havertz próbálja megemészteni a kiesést (Fotó: AFP)
Nem bánnak kesztyűs kézzel a németországi lapok Hans-Dieter Flick válogatottjával. A katari világbajnokságról a csoportkörben kieső német csapattal szemben komoly kritikákat fogalmaztak meg a vezető német sportmédiumokban.


A Kicker vb-kiesést kommentáló cikkében azt írja: „a gyilkos mentalitás hiányzott a legjobban Hansi Flick csapatából. A meccs végén kialakult erős német fölény nem változtat ezen, legfeljebb azt bizonyítja, hét-nyolc gólt is lehetett volna lőni a Costa Rica-i válogatottnak.”

„A német labdarúgás minden színtéren elsüllyedt ezen a világbajnokságon” – teszi hozzá a szerző.

A Sportschau katari tudósítója azzal indít, Németországban túlbecsülték a válogatott képességeit, amikor az oroszországi vb-n, a mostanin, valamint az előző Eb-n is az aranyérem volt a cél.

„A válogatott fontos meccseinek mérlege 2018 óta lesújtó. Ezeket némileg elfedték az apró sikerek másod-, vagy harmadrendű ellenfelekkel szemben. Amikor a Nemzetek Ligájában nem ment a csapatnak, akkor az úgy volt elkönyvelve, hogy csak azon a tornán nem megy a csapatnak. A megvetés egy olyan tornával szemben, amelynek nincs akkora sportértéke, de fontos egy versenyképes csapat kialakításában a nemzeti csapat legnagyképűbb tettei közé tartozik.”

Mint ismert, a német válogatott Olaszország és Magyarország mögött a 3. helyen zárt a Nemzetek Ligája A-ligájának 3. csoportjában.

Szintén a Sportschaun jelent meg egy elemzés, amely szerint Németország komoly csatárgondokkal küzd.

„Miroslav Klose 2014-es visszavonulása óta nincs egy gólgyárosunk. Sem Mario Gomez, sem Timo Werner nem tudott hosszú távon megbízható teljesítményt nyújtani.”

„A problémák mélyebbek annál, hogy Löw Flickre váltása meg tudta volna oldani” (Fotó: AFP
„A problémák mélyebbek annál, hogy Löw Flickre váltása meg tudta volna oldani” (Fotó: AFP

A sport1.de főszerkesztője egyenesen csaló csapatként hivatkozik saját hazája válogatottjára.

„A világbajnokság egy csaló csapat kínos, szégyenletes, váratlan végét hozta. Semmi sem volt rendben. Sem a védekezés, sem a hozzáállásunk a középpályán, sem a szélsők játéka, sem a támadósor. 1–2 Japán ellen, 1–1 Spanyolország ellen és most 4–2 Costa Rica ellen. Bárki, aki azt hiszi, hogy félgőzzel szerepelhet a világbajnokságon, megérdemli a kiesést.”

A Kicker és a Sport Bild szerzője is kijelenti: „Németország már nem futballnemzet.” A bulvárlap már egyenesen a labdarúgás törpéi közé sorolja az országot, amelynek válogatottjának problémái „mélyebbek annál, hogy Joachim Löw Hans-Dieter Flickre váltása meg tudta volna oldani.”

„Németek millióinak nincs ma okuk arra, hogy büszkén tekintsenek nemzeti válogatottjukra” – amely egyébként 2024-ben hazai rendezésű Európa-bajnokságon szerepel.

A COSTA RICA ELLENI MÉRKŐZÉSRŐL KÉSZÜLT HELYSZÍNI BESZÁMOLÓNKAT ITT OLVASHATJA EL!

VILÁGBAJNOKSÁG 2022 (KATAR)
E-CSOPORT
November 23., 14.00
Al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Németország–Japán 1–2
November 23., 17.00
Doha,
al-Tumama Stadion
Spanyolország–Costa Rica 7–0
November 27., 11.00
Al-Rajján,
Ahmad bin Ali Stadion
Japán–Costa Rica 0–1
November 27., 20.00
Al-Hor,
al-Bajt Stadion
Spanyolország–Németország 1–1
December 1., 20.00
Al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Japán–Spanyolország 2–1
December 1., 20.00
Al-Hor,
al-Bajt Stadion
Costa Rica–Németország 2–4
AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Japán 3 2 1 4– 3 +1 6
2. Spanyolország 3 1 1 1 9– 3 +6 4
3. Németország 3 1 1 1 6– 5 +1 4
4. Costa Rica 3 1 2 3–11 –8 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik