Majdnem összeverekedett a Chelsea és a Benfica vezetője a 100 milliós tárgyalás során

SL Benfica v Sporting CP - Liga Portugal Bwin NurPhoto General News Soccer Soccer Match Lisbon - Portugal SL Benfica Sporting CP Competition Horizontal SPORT
Enzo Fernandez midfielder of SL Benfica during the Liga Portugal Bwin match between SL Benfica vs Sporting CP at Estadio da Luz on 15 January, 2023 in Lisbon, Portugal (Photo by Valter Gouveia/NurPhoto) (Photo by Valter Gouveia / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő részletek derültek ki a Chelsea által rekordösszegért megszerzett argentin középpályás, Enzo Fernández szerződtetésének körüményeiről.

A 22 éves, katarban vb-győzelmet ünneplő középpályásért óriási erőket mozgosított a londoni a csapat, a Benfica pedig megérezve a vérszagot mindent megtett, hogy minél több pénzt facsarjon ki a Chelsea-ből.

Az utolsó, január 3-i tárgyalásra Londonban került sor, és egészen filmbe illő jelenteket hozott a találkozó, amelyen az angolok tulajdonosa, Todd Boehly, a lisszaboniak elnöke, Rui Costa és a portugál szuperügynök, Jorge Mendes vett részt. A találkozó egy ponton a két klubvezető között majdnem verekedésbe torkollott, különösen azt követően, hogy a Chelsea tulajdonosa visszavonta az eredeti 107 millió fontos ajánlatát, és előállt egy 80 millió font plusz játékos opcióval. Ekkor szakadt el a cérna a Costáéknál.

A játékosopció egyébként Jorginho, vagy Mateo Kovacic lett volna, előbbi azonban végül az Arsenalban kötött ki, míg a horvát évi 5 millió eurós fizetése kizárta a klubváltást.