Vágólapra másolva!
Angol sajtóhírek szerint kiszivárgott egy e-mail, amelyben egy olasz ultracsoport a csütörtöki Eb-selejtezőre Nápolyba utazó angol drukkereket megfenyegette.

Az elmúlt hetekben több komoly utcai összecsapásban is részt vettek olasz drukkerek, a nápolyi BL-meccs előtt az Eintracht Frankfurt szimpatizánsaival és a helyi rendőrökkel balhéztak, amely során számos autót felgyújtottak a huligánok, de az AS Roma drukkerei is összeverekedtek a Real Sociedad ultráival a múlt heti Európa-liga-meccs előtt. Nem csoda tehát, hogy a csütörtöki olasz-angol Eb-selejtezőre kiemelten készülnek a rendfenntartó erők. Várhatóan több mint 3000 angol szurkoló utazik Nápolyban

Nápolyi ultrák megtámadnak egy buszt, amelyen az Eintracht Frankfurt szurkolói utaznak Forrás: MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco

A The Sun információi szerint egy angol drukkerekből álló szurkolói csapat, az EnglandfansFC egy barátságos mérkőzésen találkozott volna az olaszokkal, azonban nápolyi ultrák fenyegető emailt küldtek az angol szurkolóicsoport vezetőjének, hogy ne merjenek részt venni a meccsen.

- számolt be az üzenet tartalmáról a 60 éves Garford Beck, az angol szurkolóicsoport szervezője.

Az olasz labdarúgó Szövetségnél is aggodalmukat fejezték ki a fenyegető üzenet miatt, ezért biztonsági okokból úgy döntöttek, hogy lemondják az eseményt.