Vágólapra másolva!
A The Athletic értesülése szerint az FC Barcelona szeretné megszerezni a Manchester City német válogatott focistáját, Ilkay Gündogant.

Gündogan 2016 nyarán érkezett Manchesterbe a Borussia Dortmund csapatától, azóta 290 meccsen 53 gólt lőtt és 37 gólpasszt adott, mellette pedig nyert négy bajnoki címet, négy Ligakupát és egy FA-kupát. A 32 éves csapatkapitánynak azonban júniusban lejár a szerződése, és nagyon úgy tűnik, hogy nem fogja meghosszabbítani.

Xavi Hernández, a Barcelona edzője nagy rajongója a 66-szoros német válogatott középpályásnak. A katalán edző mindenképpen szeretné a csapatában tudni Gündogant, még ha a Barcelona elnöke, Joan Laporta azt is mondta, hogy a játékos megszerzése nem tartozik a prioritások közé.

- mondta Laporta.

Ilkay Gündogan (jobbra) szabadon távozhat Manchesterből Forrás: AFP/Paul Ellis

Tavaly nyáron a Barcelona első számú célpontja Gündogan manchesteri csapattársa, a portugál Bernardo Silva volt, azonban játékosnak 2025-ig van szerződése, így a katalán klub számára elérhetetlen volt.

Bernardo Silva érkezését továbbra is irreálisnak tartják a Barcelonában. Laporta még januárban megerősítette, amikor egy interjúban arról kérdezték, hogy ki tudnának-e fizetni 80 millió eurót egy 28 éves játékosért.

„Elmondhatom, hogy nem fog ennyiért jönni, mert nem tudunk ennyit fizetni"

- válaszolta Laporta.

A Barcelona a folyamatos pénzügyi problémái és a La Liga által a csapatok fizetésére vonatkozó szigorú szabályok miatt olyan játékosokat céloz meg, akik a nyáron szabadügynökként csatlakozhatnak hozzájuk.

A spanyol bajnokság elnöke, Javier Tebas többször is elmondta, hogy a klubnak a következő szezonban akár 200 millió euróval is csökkentenie kell a jelenlegi bérköltségét, ha a fizetési limiten belül akar maradni.

Ilkay Gündogan elsősorban Pedri tehermentesítése miatt érkeze Forrás: AFP/Josep Lago

Gündogan illeszkedne ebbe az elképzelésbe, és Xavinak is jelentős plusz opciót biztosítana a középpályán. A Barcelona szakmai stábja nagyon szeretné, ha a 20 éves Pedri több segítséget kapna támadó középpályásként, így a tapasztalt német tökéletes erősítés lenne ebben a tekintetben.

A Manchester City azonban még tárgyalásban van Gündogannal, és olyan megállapodást szeretne, amely tükrözi azt a tényt, hogy a német középpályás jövő októberben tölti be a 33. életévét.

Gündogan a Barcelonában állítólag a Citynél jelenleg keresett fizetésénél alacsonyabb bért is elfogadna, ha a katalánok több évre szóló szerződést kínálnának neki.

Gundogan ügynökei - a nagybátyja, Ilhan a fő képviselője - nemrég üzleteltek a Barcelonával. Ők voltak felelősek azért, hogy Andreas Christensen tavaly nyáron a Chelsea-től ingyen a katalán csapathoz került.

Ilhant februárban a Barcelona sportigazgatójával, Mateu Alemanyval is látták találkozni a klub edzőtermében.