Elképesztő: hamarosan Magyarországra jöhet egy kosármeccsre LeBron James

Ohio Scholastic Play-By-Play Classic GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL
COLUMBUS, OH - DECEMBER 14: LeBron 'Bronny' James Jr. #0 of Sierra Canyon High School is greeted by his father LeBron James of the Los Angeles Lakers following the Ohio Scholastic Play-By-Play Classic against St. Vincent-St. Mary High School at Nationwide Arena on December 14, 2019 in Columbus, Ohio. Joe Robbins/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Debrecenben június 24. és július 2. között rendezik meg az U19-es férfikosárlabda-világbajnokságot, az Egyesült Államokban csapatában pedig jó eséllyel ott lesz a 18 éves Bronny James. Akinek az édesapja nem más, mint LeBron James, és arra is komoly esély van, hogy a sportág jelenkori legnagyobb sztárja ugyancsak feltűnjön a Főnix csarnokban.

A tengerentúlon hatalmas várakozás előzi meg a debreceni tornát, hogy végre összejöjjön nekik a történelmi triplázás, amelyben

LeBron James fiának is szerepe lehet. A 18 éves Bronny James nagy tehetség,

kedden a houstoni Toyota Centerben a McDonald's All American Games elnevezésű rendezvényen, ahova a legjobb középiskolás kosarasokat trombitálták össze, elképesztő mutatványokkal rukkolt ki a zsákolóversenyen.

LeBron James a fiával érkezhet Magyarországra Forrás: AFP/2019 Getty Images/Joe Robbins

A 190 centi magas „kis" James jelenleg a középiskolai bajnokságban játszik, és legkorábban két év múlva draftolhatják. A korosztályában egyértelműen a legjobbak közé tartozik, amit az is bizonyít, hogy beválasztották az Egyesült Államok középiskolás válogatottjába, amely április 8-án a portlandi Moda Centerben egy korosztályos világválogatottal mérkőzik meg a Nike gáláján.

Így megelőlegezhetjük, hogy Bronny James itt lesz nálunk a debreceni világbajnokságon is

- írja a Magyar Nemzet.

S nem csak Bronny James, hanem édesapja, LeBron James is feltűnhet a Főnix csarnokban.

A 38 éves legendának négy bajnoki aranygyűrűje van, ennél azonban fontosabb adat róla, hogy az NBA történetében ő szerezte a legtöbb pontot. Az NBA-ben amúgy júniusban játsszák majd a döntőt, ami a debreceni U19-es világbajnokság előtt véget is érhet. Ám jelen helyzet szerint az nem valószínű, hogy a Nyugati főcsoportban jelenleg nyolcadik helyen álló Lakers eljut a fináléig, így LeBron James akár már foglalhatja is a repülőjegyeket.