Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napi praktika: így lesz igazán finom és krémes a gyümölcsleves

default user icon
MME
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz a legfinomabb a gyümölcsleves.

Ha azt szeretnéd, hogy a gyümölcsleves igazán krémes legyen, akkor mutatunk egy szuper trükköt! Annyit már most elárulunk: még tejszín sem kell hozzá!

Tipp: A gyümölcsleves sokkal finomabb lesz, ha tejfölben elkevert pudingporral habarjuk be. Kicsit savanykás, de mégis krémes!

Próbáld ki gyümölcsleves receptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és isteni finom lesz!

Tejfölös cseresznyeleves villámgyorsan

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 50 dkg magozott cseresznye
  • 1 rúd fahéj
  • 1 tk egész szegfűszeg
  • 2 szelet citrom
  • 9 dkg cukor
  • 1 csipet só

A habaráshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 2 ek pudingpor

Elkészítése:

1. A tejfölös cseresznyeleves elkészítéséhez egy lábasba öntjük a kimagozott cseresznyét.

2. Hozzáadjuk a leves többi hozzávalóját és felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Felforraljuk.

3.  habaráshoz a pudingport kikeverjük a tejföllel, majd adunk hozzá 1-2 merőkanállal a forró cseresznyeléből, ezzel is csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a levest.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss