Légiósok: ismét Szalai Attila átigazolásáról cikkeznek a török lapok

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.27. 12:12
null
Szalai Attila (jobbra) lehetséges transzfere folyamatosan témát szolgáltat a török sajtónak (Fotó: Getty Images)
Több török portál, többek között az Aksam, a Yeni Safak  és a Fanatik is arról ír, hogy az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool a Fenerbahce magyar válogatott légiósával, Szalai Attilával orvosolná védőgondjait.

Az angol Premier League 9. helyén tanyázó klub helyzetét jelenleg is számos sérülés nehezíti – a védelemben például Virgil van Dijk sérült –, a csapat legutóbbi, Chelsea elleni meccsén például Ibrahima Konaté és Joe Gomez alkotott párt a védelem tengelyében. Ezzel együtt nem lehet azt mondani, hogy ne lenne senki, aki pótolhatná a holland kiválóságot, hiszen a fent említett nevek mellett Joël Matip, Nathaniel Phillips és Rhys Williams (akit a klub a napokban hívott vissza a blackpooli kölcsönjátékából) is bevethető belső védő poszton.

Mindenesetre a török sajtó szerint Jürgen Klopp alakulata tovább erősítené a védelmét: a klubnál először Szalai korábbi csapattársa, a jelenleg Nápolyban futballozó Kim Min Dzse szerződtetésén gondolkodtak, de a dél-koreai belső védő magas vételára miatt olcsóbb megoldást kerestek – így került képbe a 25 éves magyar bekk, akit jelenleg 15 millió euróra taksál a Transfermarkt.com.

A fent említett oldalak megjegyzik, hogy Kim Min Dzse jól sikerült olasz kalandja meggyőzte az angol klubot arról, hogy megéri Törökországból védőt hozni, valamint azt is, hogy Szalai Van Dijkhoz hasonló játékstílusa is elnyerte a liverpooliak tetszését.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik