Ilyen lehet majd a felhők felett közlekedő luxus szálloda, ami soha nem szállna le

Hihetetlenül érdekes videó jelent meg a Youtube-on egy lehetséges felhők felett közlekedő cruise-ról, amely soha nem érintkezne a Földdel. A meglehetősen futurisztikus jármű az óceánjárók nyomán a Sky Cruise nevet kapta. Valójában egy repülő szállodáról van szó, amelyet 20 nukleáris meghajtású motor hajtana, és egyszerre 5000 utast lenne képes befogadni.

A Sky Cruise, ahogy kitaláója elképzeliForrás: YouTube/Screenshot

A szálloda soha nem érintené a talajt, így a hagyományos légitársaságok szállítanák az utasokat a fedélzetére. Minden javítást is repülés közben végeztetnének el. Az elképzelések szerint pilóta nélkül működne, a fedélzetén pedig a repülés élményén túl egy hatalmas bevásárlóközpont, medencék, edzőtermek, éttermek, mozi és színház is gondoskodna az utasok szórakozásáról. Üvegtetejű dómok alatt lehetne gyönyörködni az alattunk elterülő felhők vagy a csillagos égbolt látványában, sőt a sarki fény is közvetlen közelségből látszana. Íme a videó:

Az extrém ötlet egy jemeni videoszerkesztő, Hashem Al-Ghaili fejéből pattant ki, aki tudományos áttörésekről szóló videóiról és infografikáiról vált ismertté a közösségi médiában.

Bár a repülő szálloda eddig csak mint elképzelés létezik, nem mindenki lelkesedik az ötletért. „Nagyszerű gondolat egy atomreaktort olyan helyre tenni, ahol meghibásodhat és leeshet az égből" – idézte az egyik kommentelőt a Lad Bible nevű brit magazin.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek