Vágólapra másolva!
A hazai vizes vb medencés számainak szombai előfutamaiban két női versenyzőnk sikeréért szoríthattunk 400 méter vegyesen. Hosszú Katinka remek úszással, az ötödik legjobb idővel jutott be a döntőbe, Mihályvári-Farkas Viktóriának azonban nem sikerült a bravúr, kevéssel maradt le az esti fináléról.

A 400 méter vegyes világcsúcsát tartó Hosszú Katinka a 18 éves Mihályvári-Farkas Viktóriával együtt a harmadik előfutamban ugrott medencébe.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú az ötös pályáról indult és kétszáz méternél fél testhossz előnnyel, magabiztosan fordult az első helyen.

A hajrában nagy küzdelmet vívott japán ellenfelével és 4:39.15-ös idővel megnyerte a futamot, így az ötödik legjobb idővel bejutott a döntőbe.

Hosszú Katinka magabiztos teljesítménnyel jutott döntőbe Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az élete első világbajnokságán részt vevő Mihályvári-Farkas Viktória a második pályáról indulhatott, és 4:41.16-os idejével éppenhogy lemaradt a fináléba jutásról.

"Jól jött a pihenő.

mondta továbbjutása után Hosszú Katinka.

"Az az igazság, hogy nem csapott be az, hogy ez lassabb futam volt. Még életemben nem fájt ennyire a 400 vegyes. Még csak 18 éves vagyok, sokszor le fogom úszni ezt a távot. Nem tudom mi történt. Az 1500-at elizgultam, most nem volt bennem izgulás. Erre hegyeztük ki a felkészülést, de ebben most ennyi volt. Ez az első vb-m, azért vagyok itt hogy tanuljak és fejlődjek" - nyilatkozta Mihályvári-Farkas Viktória a futamot követően.