Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jéghideg finomság, amivel még fogyhatsz is: itt a 3 napos dinnyediéta!

default user icon
MME
A nagy kánikulában a behűtött dinnye tökéletes felfrissülést hoz, ilyenkor úgy érezzük: képesek lennénk egész nap csak ezen élni. De miért is ne tehetnénk így,  hiszen a dinnyében rengeteg tápanyag és víz van! Háromnapos kúrát ajánlunk.

görögdinnye és a sárgadinnye 95 százaléka víz, így kiváló méregtelenítésre. A vitaminok és ásványi anyagok a keringés útján eljutnak életfontosságú szervekhez, minden egyes sejthez. Fiatalító, jótékony hatásukat mindenütt kifejtik, a csontokban, a fogakban, a szemben, a bőrben, a hajban, a körmökben.

 

ez történik a testeddel, ha rendszeresen fogyasztasz dinnyét

  • Vizelethajtó hatású, így a vese alapos tisztításához segít.
  • A görögdinnyében különösen sok a C-vitamin, ami az immunrendszert erősíti, és növeli a koncentrálóképességet.
  • Van benne B6-vitamin, amely segíti a szervezetbe került fehérjék feldolgozását és újrahasznosítását.
  • Magas a folsavtartalma, amely fontos a keringés zavartalan működéséhez, a növekedéshez és a haj szépségéhez.
  • A színes dinnyehúsban sok a karotin, amely a szervezetbe jutva A-vitaminná alakul át, így serkenti az agyműködést, és fokozza az idegsejtek tápanyagellátását.
  • Likopin- és karotintartalma rákmegelőző hatású.
  • Ásványi anyagok tárháza, aktiválja a szexuális hormonokat, fokozza a libidót: az idegsejtek működéséhez és a szexualitás zavartalanságához szükséges mangánt tartalmaz.
  • A görögdinnyében a vérképzéshez és a sejtlégzéshez szükséges vas is megtalálható.
  • A sárgadinnye magas karotin- és C-vitamin-tartalma is védi a szív koszorúereit.
  • A benne lévő kálium csökkenti a magas vérnyomást, s a nátriummal együtt az idegrendszeri jelek továbbítását, az izom-összehúzódás elindítását, a szívritmus és a vérnyomás szabályozását végzi, az adenozin pedig lassítja a véralvadást, ezáltal véd a trombózis ellen.

 

ÍGY DIÉTÁZZ DINNYÉVEL!

Tarthatunk egynapos dinnyekúrát is, de az ideális az, ha három napig folytatjuk a kúrát. Ilyenkor a gyümölcsön, az ásványvízen és a teán kívül alig fogyasszunk szilárd táplálékot. Mivel a folyadékháztartásunk rendben van, közérzetünk és állóképességünk sem romlik. A kúra közben jótékony hatású a szauna, a masszázs, és naponta legalább egy óra intenzív mozgás. Három nap múlva szinte újjászületünk!

  1. A kúrát megelőző napon felkészíthetjük szervezetünket a tehermentesítő napokra. Ilyenkor már csak könnyebb ételek kerüljenek a tányérunkra, és vacsora előtt igyunk meg egy pohár lenmagos vizet (2 evőkanál lenmagot keverjünk el 3-4 deciliter vízben)!
  2. Az ideális esetben három napig tartó tisztítókúra idején reggelire együnk egy szelet barna kenyeret egy kis vajjal, mellé 2 evőkanál sovány túrót, amelyet retekkel, zöldfűszerrel ízesíthetünk. Ebédre, uzsonnára, vacsorára pedig dinnyét, dinnyét, dinnyét, mennyiségi korlátozás nélkül!
  3. Mellé bőségesen igyunk (legalább 1,5–2,5 liter) nátriumszegény, szénsavmentes ásványvizet és gyógyteát. Kávé helyett igyunk koffeinmentes italt vagy fekete teát, de cukor helyett édesítőszerrel és egy kevés sovány tejjel fogyasszuk!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:

Ezek is érdekelhetnek

Friss