Vágólapra másolva!
A férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyét Rasovszky Kristóf féltávnál, körülbelül egy óra elteltével feladta. Betlehem Dávid sikeréért még lehet szorítani, a 18 éves tehetség bravúros eredménnyel zárhatja a futamot.

A váltóval vb-második, 5 kilométeren 9. magyar úszó közel egy órát töltött a vízben, amikor jelezte, hogy nem megy tovább, és a kisérőhajóba szállt.

Rasovszky az utolsó ellenőrző pontnál a 17. volt.

mondta az M4 Sportnak döbbenten Rasovszky edzője, Szokolai László.

Rasovszky Kristóf féltávnál feladta a 10 km-es versenyt Fotó: Csudai Sándor - Origo

Gellért Gábor szövetségi kapitány elmondta, hogy a versenyzőt a küzdelem hevében megrúgták, ennek következtében nehezen kapott levegőt, ezért nem tudta folytatni a viadalt.

Rasovszkyt az orvosi szobába kísérték.

A szám másik magyar szereplője, a 18 éves Betlehem Dávid végig az élmezőny mögött haladt és az előkelő ötödik helyen ért célba.

Rasovszky a verseny után készségesen válaszolt az összegyűlt újságíróknak, akiknek elmondta, hogy reggel ugyan furcsán érezte magát, a bemelegítést követően azonban bízott abban, hogy "helyre tudja hozni azt a hibát, amit öt kilométeren elkövetett".

Hozzátette, az első kör után már voltak gondjai, de azt először még betudta a rekkenő hőségnek, utána azonban egyre rosszabbul lett és nem volt mit tenni. Leszögezte, egyáltalán nem az a típus, aki felad egy versenyt

- világbajnokként is volt már 66. egy világkupafutamon -, most azonban a jövőre és a közelgő Európa-bajnokságra nézve is fontos volt egészségének a megőrzése.