Vágólapra másolva!
Egybehangzó angol sajtóértesülések szerint a Manchester United csapatába igazol a dán válogatott Christian Eriksen, akit tavaly júniusban a finnek elleni Eb-meccsen szívmegállás miatt újra kellett éleszteni.

2021. június 12-én Christian Eriksen teljesen váratlanul összeesett a pályán a finnek elleni koppenhágai csoportmérkőzésen. A kiváló középpályásnak hirtelen megállt a szíve, és újra kellett éleszteni a pályán. Csapattársai - különösen a hősiesen viselkedő Simon Kjaer - példás magatartást tanúsítottak, és az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően sikerült megmenteni Eriksen életét.

Simon Kjaer mentette meg Christian Eriksen életét Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A futballista hat napot töltött kórházban, majd szervezetébe szívritmus-szabályozót ültettek be, és úgy tűnt, fel kell hagynia az aktív labdarúgással. Klubja, az olasz bajnoki címvédő Inter fel is bontotta Eriksen szerződését, mert Olaszországban a törvények értelmében nem léphet pályára olyan labdarúgó, aki korábban szívrohamot kapott és pacemakert visel.

A dán futballista állapota idővel egyre jobbra fordult, és nem adta fel a harcot, mert határozott szándékában állt, hogy folytassa karrierjét. Eriksen decemberben kijelentette, mindent megtesz azért, hogy visszatérhessen a pályára, mert az idei katari világbajnokságon szeretne a dán keret tagja lenni.

Egy ideig arra is volt esély, hogy visszatérjen az Ajaxhoz vagy a Tottenhamhez, végül úgy alakult, hogy a Premier League-ben szereplő Brentford együttesével sikerült megállapodnia idén januárban. Az újonccsapatban aztán 11 meccsen egy gólt lőtt, négy gólpasszt adott és a dán válogatottba is visszatért.

Christian Eriksen idén már hat meccset játszott a dán válogatottban Forrás: AFP/John Thys

Az idény végén lejárt Eriksen szerződése a Brentfordnál, így szabadon igazolható játékosként kedvére válogathatott az ajánlatok közül. David_Ornstein, a The újságírója azt írja, hogy a 30 éves irányító mindenben megegyezett a Manchester Uniteddal és hamarosan aláírja a hároméves szerződését, amint átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon.

Christian Eriksen a dán Odense csapatától került az Ajaxhoz 2009-ben, majd 2013-ban a Tottenham csapatához igazolt, amelyben hét évet futballozott. 2020 januárjában került az Internazionale csapatához, amellyel olasz bajnok lett, mielőtt a milánói klub szerződést bontott volna vele az Eb-n történtek miatt.

A 30 éves irányító 237 Premier League-meccsen 52 gólt lőtt és 71 gólpasszt adott.