Női kézi: az FTC legyőzte a román bronzérmest a besztercei tornán

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2022.08.19. 17:47
null
Cvijics ezúttal is hasznosan játszott (Fotó: fradi.hu)
A Ferencváros női kézilabdacsapata Besztercén szerepel nemzetközi felkészülési tornán, és a pénteki napon 31–27-re legyőzte a román bronzérmes Valceát.

 

A Fradi a sérülésből lábadozó Szöllősi-Zácsik Szandra és a betegséggel küzdő Klujber Katrin nélkül utazott el a tornára, amelyet eredetileg a Bistrita új sportcsarnokában rendeztek volna, ám végül a régi aréna lett a helyszín.

A fradi.hu beszámolója szerint a korábbi siófoki edző, Bent Dahl irányította Valcea szinte végig vezetett a meccs első felében, az FTC először a 36. percben tudott fordítani. A románok a folytatásban sem hagyták magukat leszakítani, azonban a CSM Bucuresti elleni felkészülési meccshez hasonlóan éles találkozót ezúttal a magyar csapat nyerte meg, méghozzá négy találattal.

Elek Gábor együttesében Emily Bölk nyolc gólig jutott, míg Janurik Kinga a kapuban tette hozzá a maga részét, de Dragana Cvijics is sokat vállalt magára, a góljai mellett heteseket harcolt ki.

A Fradira a vasárnapi döntőben a Bistritát 29–27-re felülmúló francia Metz vár.

A Békéscsabán zajló II. Szabó Károly Emléktornán a Moyra Budaörs döntetlent hozó rendes játékidő után hétméteresekkel 29–28-ra legyőzte az Alba Fehérvárt, míg a házigazda viharsarkiak a román első osztályú CSM Slatinát múlták felül 23–18-ra.

Az MTK Budapest és a Praktiker-Vác is felkészülési mérkőzést vívott egymással a fővárosban, ahol a kék-fehérek a szünetben 12–6-ra vezettek, végül a második félidőben tovább növelték előnyüket és 29–21-re nyertek.

NŐI FELKÉSZÜLÉSI KÉZILABDA-MÉRKŐZÉS
FTC-Rail Cargo Hungaria–SCM Ramnicu Valcea (román) 31–27 (12–13)
Beszterce
Ld: Bölk 8, Malestein, Kovács A. 5-5, ill. Kovacsevics 7, Glibko 6

MTK Budapest–Praktiker-Vác 29–21 (12–6)
II. SZABÓ KÁROLY EMLÉKTORNA
Alba Fehérvár KC–Moyra-Budaörs 28–29 (12–14)
Békéscsabai ENKSE–CSM Slatina (román) 23–18 (12–11)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik