Válogatott: Ez nem azt jelenti, hogy innentől nem lépek pályára a nemzeti csapatban — Dzsudzsák

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.09.28. 19:52
null
Dzsudzsák eddig utoljára 2019-ben ölthette magára a válogatott szerelését (Fotó: MLSZ)
A korábbi csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs a Görögország elleni felkészülési mérkőzésen búcsúzik a nemzeti tizenegytől, ezzel a meccsel válik majd 109-szeres válogatottá, amivel így egyedül fogja vezetni a vonatkozó örökranglistát, megelőzve a 108-szoros válogatott Király Gábort. A DVSC labdarúgója erről beszélt a Rádió 1-nek. 

Sokáig arra vártam, hogy hátha behívnak, hogy sikerül kiharcolnom a keretbe kerülést. Ez nem sikerült, így jött egy beszélgetés, amikor megígérte a kapitány, hogy lesz búcsúmeccsem, erre most ad lehetőséget a naptár. Most nem tétmérkőzéseket vív a csapat, hanem barátságost, így van lehetőség újakat kipróbálni, vagy mint az én esetemben, búcsúmeccset játszani” –kezdte Dzsudzsák Balázs, aki elmondta, azért igazolt haza a Covid miatt, hogy a válogatottban való szereplését is folytatni tudja, de ez eddig nem jött össze különböző okok miatt.

„Akkor nyilván folytatjuk. Ez nem azt jelenti, hogy innentől kezdve nem lépek pályára a válogatottban, csak a kapitány szeretné lezárni ezt a témát, ezt a 12-13 évet, amit a válogatottban szerepeltem” – felelte Dzsudzsák a kérdésre, hogy mi lenne, ha a görögök ellen mutatott játékával meggyőzné Marco Rossit.

Dzsudzsák elmondta, két év után, most nyáron ment be ismét a válogatott öltözőjébe.

A nyáron volt az első olyan szituáció, amikor nagyon izgatottan és jó szívvel újra csatlakoztam a csapathoz és bementem a válogatott öltözőjébe, az elmúlt két évben ilyen nem történt.
Ekkor fordult ez át újra egy nagyon jó kapcsolattá, ennek lett az eredménye, hogy innentől újra bejárhatok az öltözőbe és gondolkodom azon, hogy vajon most van harag vagy nincs harag.”

Balázsék arról is kérdezték „Dzsudzsit”, mit jelent neki, hogy ha minden igaz, 109-szeres válogatottként egyedül vezeti majd a válogatottsági ranglistát.

Hidegrázós, már csak ezért is, mert nekem mindig az életem volt a válogatott és a legbüszkébb dolog, hogy ennyi évet Magyarország csapatkapitányaként töltöttem, s az Eb-re is sikerült kijutni a vezetésemmel. Hihetetlenül büszke vagyok így is a 108 válogatottságra, de ha a búcsúmeccs megtörténik, akkor egyedüliként leszek a csúcstartó. Ebben rengeteg munka, alázat van, büszkeség tölt el, egyelőre nem is tudom szavakba foglalni.”

A korábbi csapatkapitány természetesen a válogatott szerepléséről is beszélt, valamint arról, beférne-e a jelenlegi keretbe.

„Nagyon jól összeállt a válogatott, folyamatosan jól játszik, és megvan a mag, melynek tagjai mindig tudják, hogy mit fog csinálni a másik. Örömmel és néha talán meglepődve néztem, hogy mekkora csapatok ellen mire képes ez a válogatott. Soha nem fogom tudni megmondani, hogy beférnék-e ebbe a csapatba, eddig úgy nézett ki, hogy nem férek be a legjobbak közé. Mindennek klappolnia kell, hogy össze tudjon valaki szedni ennyi válogatottságot, nálam szerencsére minden klappolt” – zárta a jelenleg 108-szoros válogatott futballista, aki mind ez idáig utoljára 2019-ben, Walesben lépett pályára nemzeti színekben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik