Vágólapra másolva!
Egy meglehetősen ellentmondásos, de kimenetelét tekintve borítékolható eset játszódott le a Manchester City-Manchester United mérkőzés előtt Roy Keane és Alf-Inge Haaland között.

A két csapat korábbi exfutballistája (Keane 12 évig a MU-t, míg Erling Haaland apja 3 idényen át a Cityt szolgálta) egyaránt szakkommentátorként vett részt a délutáni városi derbin. Keane a Sky Sports, míg idősebb Haaland a meccset a skandináv régióban közvetítő Viaplay nézőinek beszélt. Utóbbi mellett korábbi norvég válogatott csapattársa, Jan Aage Fjörtoft állt az Etihad Stadion pályájának szélén, és ő volt az, aki megpróbálta rávenni Haalandot, hogy váltson pár szót a nagyjából 15 méterre ácsorgó Keane-nel. A beszélgetésben ez nem hallatszik, idősebb Haaland csak fia tehetségéről beszél, illetve kicsit oldja a láthatóan azért feszült helyzetet, amikor arrébb zavarja őket a beinduló locsoló rendszer.

A nagy találkozásból természetesen nem lett semmi, de az előzmények ismeretében ennek az ellenkezője lett volna az igazán meglepő. A két exfutballista ennél közelebb az elmúlt húsz évben és ezúttal sem volt egymáshoz:

Keane-ék balra, Haalandék jobbra:

Tényleg csoda lett volna, ha Haaland bármilyen gesztust teszt Keane felé, akiről meg pontosan tudjuk, hogy nem az a fajta, aki szeret bocsánatot kérni. Hogy miért kellene bocsánatot kérnie?

Egy 1997-es Leeds United-MU bajnokin Haaland durva szabálytalansága után Keane fájdalmak közepette feküdt a gyepen, a norvég pedig az arcába üvöltött, hogy nem szimuláljon. A MU sztárja azonban nem szimulált, súlyos sérülést, térszalagszakaádsát szenvedett. Majd jó négy évig várt, hogy törleszthessen. Erre 2001-ben jött el a lehetőség, amikor Haaland már a városi rivális City játékosa volt, és a két csapat tavaszi meccsén, a City pályáján Keane irgalmatlanul szétrúgta Haaland lábát, amit a következő évben megjelent önéletrajzi könyvében minden további nélkül beismert.

A 34-szeres norvég válogatott játékos karrierje ezzel gyakorlatilag 29 éves korában véget ért, mert bár azt a meccset még befejezte, ill. pár nappal később még játszott egy félidőtt a válogatottban, valamint egy bő órát a Cityben, az angol csapatban többé nem lépett pályára, és profi játékosként is már csak hét mérkőzést játszott alacsonyabb osztályú norvég csapatokban.

A City-United rangadót ezúttal kiütéssel, 6-3-ra nyerte meg a hazai csapat, amelyben Erling Haaland szezonbeli harmadik Premier League-mesterhármasát szerezte.