Elképesztő hajrában nyert Dániában a Telekom Veszprém

Vágólapra másolva!
2022.10.05. 20:40
null
Fotó: <a href="ehfcl.eurohandball.com"><strong>ehfcl.eurohandball.com</strong></a><br />
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában az A-csoportban a Telekom Veszprém 31–30-ra győzött Dániában, a GOG vendégeként. A győztes gólt másodpercekkel a mérkőzés vége előtt szerezte a magyar csapat.

 

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ,
A-CSOPORT
GOG (dán)–Telekom Veszprém 30–31 (14–16)
Gudme, 3120
néző. V:  Mazeika, Gatelis (litvánok)
GOG: THULIN – Rasmussen, MADSEN 5,  Jacobsen 1,  Jörgensen 4,   Pytlick 6, Tollbring 5 (1).  Csere:  Lakanval (kapus), OLSEN 7 (2),   Cehte 1,  Pedersen, Leger 1,  Kildelund. Edző: Nicolej Krickau
VESZPRÉM: CORRALES – Gasper Marguc, Ilic Z. 3, MAHÉ 9 (3     ), Pesmalbek 2,   Lauge 4, Strlek 1. Csere: Ligetvári, A. NILSSON 4, Sipos A., NENADICS 4,  ed-Dera 1,  Elísson 1,  Vajlupau 2. Edző: Momir Ilics
Az eredmény alakulása. 4. perc: 5–2. 12. p.:  9–7. 18. p.: 9–11. 24. p.: 11–13. 26. p.: 13–13. 40. p.: 20–19. 47. p.: 22–22. 53. p.:  26–26. 57. p.:  29–28
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/3, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Nicolej Krickau:
 – Büszke vagyok a játékosaimra, egy olyan csapat ellen, mint a Veszprém, a mérkőzés nagy részében uralni tudták a játékot. Erre alapozhatunk a jövőben. A végén apró dolgok döntöttek, mint a kihagyott heteseink, a vendégek emberelőnyös játéka, a feljavult védekezése, és a Veszprém megmutatta, hogy tapasztaltabb együttes.
Momir Ilics:
 – Nagyon kemény mérkőzés volt, de tudtuk, hogy az lesz, készültünk is a GOG gyors letámadásaira, meg is mondtam a játékosaimnak, hogy most jobb és fegyelmezettebb játék kell, mint eddig bármikor. Nem minden sikerült úgy, ahogy szerettük volna, de jó meccset játszottunk, a hazaiak szépen felálltak az Aalborg elleni otthoni vereség után.

ÖSSZEFOGLALÓ

Egyetlen jobbátlövővel utazott Dániába a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata a GOG elleni negyedik csoportmérkőzésére a Bajnokok Ligájában, ugyanis remek formában lévő egyiptomi játékosa, Jahja Omar betegség miatt nem tarthatott a csapattal.

Ritkán fordul elő, hogy az Építők igyekszik lassítani a játékot, ezúttal azonban ez történt, a hazaiak ugyanis nem sokat vesződtek a taktikával, ellenben igyekeztek minél jobban pörgetni a támadásokat, hogy érvényesüljön elképesztő gyorsaságuk. Ennek köszönhetően az első három percben hat gól született, az egyik oldalon a svéd balszélső, Jerry Tollbring, a másikon a remekül játszó francia irányító, Kentin Mahé vezetésével olyan tempót diktáltak a csapatok, hogy még a jegyzőkönyvvezetők is imádkozhattak, le ne maradjanak egy-egy találatról.

A mérkőzés elején a vendégek sok labdát eladtak, ezt kihasználva a dánok át is vették a kezdeményezést, de a Veszprém nem hagyta elmenni az ellenfelét, addig nyújtotta a támadásait, míg a játékvezetők fel nem emelték a kezüket passzív játék miatt. Rasmus Lauge tíz perc után kiegyenlített, Mahé pedig mélyre hajolva, a lábak között, hét méterről zseniális, lapos gólt szerzett, és még a nyitott védekezés ellen is hatékonyan tudtak támadni a mieink. Annyira, hogy a hazaiak hét percen át nem szereztek gólt, miközben a vendégek négyszer is betaláltak Tobias Thulin hálójába, és remekül helytállt a fiatal Ilic Zoran, aki akkor sem hagyta magát, ha csüngtek rajta a védők, sípszóig nem állt meg a labdával.

A félidőben ugyan két góllal vezetett a Telekom Veszprém, de kétperces emberhátrányban kezdte a második játékrészt, mert az első végén Sipos Adrián leszedte a balátlövő Simon Pytlicket, aki az időn túli szabaddobást a lelátóra lőtte. A kapusok egyébként meghatározó teljesítményt nyújtottak, Rodrigo Corralesben tizennégy lövés akadt el, köztük három hetes, benne Emil Madsen kicsit nagyképű büntetője, Thulin pedig bemutatott egy elképesztő dupla védést, előbb Mahé távoli bombájánál hagyta középen a jobb kezét, a kipattanót meg Bjarki Már Elísson lőtte ugyancsak a kapusba, hogy onnan a felső kapufára pattanjon a labda.

Miközben Sipost végleges kiállítással kiszórták az utolsó negyedórára, a fantasztikusan kézilabdázó Morten Olsen vezette dánok remekül tartották magukat: vagy döntetlen volt az állás, vagy a Veszprém vezetett egy góllal, elszakadni azonban egyik csapat sem tudott a másiktól. Meglepetésre azonban éppen az az Olsen lépte el az utolsó dán esélyt, aki húsz perce a hátán cipelte a csapatát, az utolsó támadást így a Veszprém vezethette. Ebben pedig nem volt hiba, öt másodperccel a vége előtt a nagy kedvvel játszó Petar Nenadics tíz méterről a dán kapuba bombázta a győztes vendéggólt. A csoportját vezető Veszprém a negyedik mérkőzése után is hibátlan maradt a Bajnokok Ligájában. 30–31

AZ ÁLLÁS
1. TELEKOM VESZPRÉM44135–122+138
2. Paris SG (francia)321100–91+94
3. Magdeburg (német)32187–82+54
4. Orlen Wisla Plock (lengyel)32191–87+44
5. GOG Handbold (dán)4112126–127–13
6. PPD Zagreb (horvát)31281–89–82
7. Dinamo Bucuresti (román)31296–101–51
8. FC Porto (portugál)3374–91–170

 

PERCRŐL PERCRE

 


60. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS! 30–31!

60. perc Olsen tízről még kapura lő, de Corrales eléri a labdát a bal felső előtt, majdnem felborítva közben a kaput is.

60. perc NENADICS JOBBAL NYOLCRÓL A JOBB FELSŐBE LŐ!!!
16 másodperc van még vissza.

60. perc Fél perccel a vége előtt ellépi Olsen, hihetetlen! Magyar időkérés. 30–30-nál.

59. perc Hazai időkérés. Naná.

59. perc Szép támadás végén bevetődik Pechmalbec, FONTOS GÓL.


58. perc Olsen kap egyet, aztán Jörgensen ziccerét fogja Corrales! De Lauge elkapkodja a másik oldalon, Madsen ziccerezhet, nem rontja el. 30–29!

58. perc Lauge sima betöréses gólt szerez, nagyon kellett!

57. perc Nenadics passzát Nilsson a kapus lábára vágja, a labda onnan a lécre pattan, Olsen Nilsson feje fölül felugrás nélkül a bal felsőbe lő hétről, picit jobbról. ZSENI.

56. perc Nilsson kiharcol egy hetest, Nenadics értékesíti, Olsen azonnal válaszol betörésből. 28–28!


54. perc
Madsen ziccerből a léc fölé lő, Nenadics passzát Nilsson jobbal a bal alsóba szúrja hétről. De a 37 esztendős Morten Olsen professzor ismét rendel a másik oldalon...

54. perc Nenadics egyedül akarja megoldani, de eltalálja jobbal a kapust bevetődve kissé balról!

53. perc Elderaa kioszt egy ziccet Nenadicsnak, Olsennel hárman sem bírnak, betör a hatosig... 26 egyenlő.

52. perc
Elderaa ziccert ront, Madsen tízről irgalmatlan nagy gólt lő a bal felsőbe...

51. perc Mahé-hetesre Corrales-bravúr!

50. perc Nyitott magyar védekezés, dán időkérés. Legér-gól a megbeszélés gyümölcse.

49. perc Olsen orron vágja hátulról Nilssont, két perc. Elderaa passzát Nilsson jobbal a bal alsóba szórja hétről, fel sem ugorva. 23–24

48. perc Pytlick betörésből ismétli meg ezt a mutatványt.


48. perc Nenadics bejátszását Nilsson balra elvetődve is a bal alsóba tudja szórni. 22–23!

47. perc Olsen meg jobbal azonnal a jobb alsóba lő ismét.

47. perc Sipos fölöslegesen kiállíttatja magát, és már harmadízben kap két percet. Kiáll végleg.

47. perc Elisson jókor szerzi meg első gólját ma, jobbal a bal szélről.


46. perc Pytlick átlövése a lécen csattan, sárga lap a reklamáló hazai mesternek.

45. perc Nenadics és Ilics átlövése is kapuscsemege, közben Olsen bevarrt egy hetest. 21–21

43. perc CORRALES ELÉRI A JOBB ALSÓ ELŐTT VETŐDVE A JOBBKEZES LÖVÉST!!!

42. perc Nilsonnál hetes és két perc Jörgensen ellökéséért. Tollbringé a hetes...

41. perc Sipos kezéből kiütik a labdát ziccerben, nem két perc, de hetes. Mahé jobbal a bal felsőbe lő. A BL-ben 2019-ben lőtt legutóbb ilyen sok gólt a légiós... 10 lövés, 8 gól.

40. perc Vailupau ismét beugrik jobbról, nagyon messzire, és ballal a jobb sarokba lő.

40. perc Magyar időkérés, nyilván. Jó ütemben.

39. perc Olsen ziccere Corralesé, de sajnos Nenadicsé sem különb azonban a másik oldalon... Madsen a hatosig futhat, és ballal a jobb alsóba lő beugrásból. 20–19...

38. perc Madsen betörése hibátlan, Thulin fogja Mahé és Elisson ziccerét is, a kapufa segítségével! 19–19, vezethet a GOG.

37. perc Lökik a beállóst, hetes. Corrales fogja Madsen túl laza tekerését!

36. perc Lauge túl a 300. veszprémi gólon, lövőcsel után hétről eredményes most. Olsen csodapasszát Jörgensen vágja a kapuba, de Ilics azonnal válaszol.

35. perc Lauge átlövése rossz, Jörgensen ziccerezhet így, és köszöni szépen.

34. perc Madsen most nem ront, Ilics eladja, de szabaddobás. 16–17!

33. perc Lauge hétről a jobb alsó mellé lő, de jó a védekezés aztán... a jobb szélről eredményes Vailupau. Nem volt ideje lemenni az imént, gyorsan labdát szereztek ugyanis.

31. perc Corrales-védéssel, nyilván. De Thulin sem akárki, védi Ilics emberes átlövését. Pytlick ziccerébe csak belekap Corrales, 15–16.

31. PERC FOLYTATJUK!


Még egy csapat sem tudta 30 gól alatt tartani a Veszprémet ebben a kiírásban.

A GOG vezetőedzője, Nicolej Krickau a meccs előtt: „Készek vagyunk végigküzdeni az egész meccset, és mindent megteszünk a győzelemért. Tudjuk, hogy ha mindent kihozunk magunkból, esélyünk van a csoport összes csapata ellen”.

Két veretlen csapat van csak a BL-ben, az egyik a Veszprém.


MÁR HARMINC ÉVE NEM TALÁLKOZOTT egymással a GOG és a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata: 1992 áprilisában a Kupagyőztesek Európa-kupája (KEK) kétmeccses elődöntőjében csapott össze először a két gárda. Az Éles József vezette Építők otthon 26–21-re, idegenben 24–19-re győzte le a dánokat és jutott be a sorozat döntőjébe, amelyben aztán szintén kettős győzelmet aratott a német TSV Milbertshofen ellen.

Ugyan hullámzó a gudmei klub története, most éppen jól megy a szekér, az előző idényben megnyerte a dán bajnokságot a címvédő Aalborg előtt, igaz, éppen fő riválisától kapott ki a legutóbbi fordulóban, ráadásul hazai pályán hat góllal. A csapat átalakult, gyengült a nyáron, olyan meghatározó játékosok távoztak, mint a tokiói olimpia legértékesebb kézilabdázójának választott, világbajnok dán jobbátlövő, Mathias Gidsel, az Európa-bajnok svéd beálló, Oscar Bergendahl vagy a két kapus, a norvég Torbjörn Bergerud és az izlandi Viktor Gísli Hallgrímsson.

30. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ! 14–16!

30. perc Nenadics is betalál, Siposnak
két perc azonban a végére. A második személyi hibája ez a magyar játékosnak. És időntúli szabbaddobás... Pytlick jobbal a bal felső fölé ejt nyolcról.

29. perc Magyar időkérés.

29. perc Madsen beugrik a bal oldalon, de ballal a kapusba lő. Thulin 30, Corrales 36.5 százalékos pontossággal véd, ennyi gól mellett!

28. perc Thulin is jó formában, fogja Nenadics ziccerét.

27. perc Madsen felugrik Sipos mellett, ballal lő... léc. Nenadics passza Nilsson elé pattan, bent is van! De Olsen földről elereszett jobbkezes, hétméteres lövése meg Siposról a bal felsőbe pattan.

26. perc A bal szélről beugorva jobbal a rövid felsőbe talál Tollbring, Elderaa két rossz lövés után végre eredményes. 13–14!

24. perc Siposnak két perc orron vágásért. Olsen tanári passza után Jakobsen teker a bal alsóba a hatosról bevetődve. Tanárian. Ő is.

23. perc Nenadics eredményes a hatosvonal elől egy lövőcsel után, kissé balról, 11–13!

23. perc Lauge mellett kiharcol Jörgensen egy hetest. Corrales kirúgja a bal alsó előtt Tollberg hetesét!

22. perc Hazai időkérés.

21. perc Nenadics távolija a kapufán csattan, Pedersen ziccere a kapusé... Strlek végigfut a pályán, ismét vezet a Veszprém! 11–12!

21. perc Hosszú után idő után gól a hazai oldalon, gólok, mert Pytlick betörése után ballal jobbról cunderezik egyet Cehte!

18. perc Ilics kap egy nagy sallert, de továbbmegy, gól a jutalma. 9–11!


17. percMahé magára marad elöl, de mindegy neki, betör két ember közé, és jobbal a kapus lába között eredményes bevetődve! 9–10!

16. perc Jakobsen ziccere Corralesé, vezethet a Veszprém!

16. perc Pár rossz támadás, majd Mahé távoli lövése a bal sarokba pattan egy dánról. Mahé: 6/5 ma.

13. perc Mahé gyönyörű gólt lő mélyre hajolva jobbal hétről, a kapus lába között! ZSENIÁLIS! 9–8!

12. perc Jörgensen belelendült, rövid időn belül kétszer is eredményes.

Százados úr...


10. perc Pechmalbeck kihagyott ziccerét bünteti az elfutó Tollbring. Lauge azonnal egyenlít.

8. perc Pytlick és Marguc gólváltása, majd Ilics passza után Pechmalbech ziccerezik... Corrales újabb bravúrja után hétről a jobb alsóba lő felugrásból Lauge. 6–6!

6. perc Olsen lövését védi Corrales, Lauge távoli lövését eléri egy védő, Corrales újabb védése után már az üres kapuba talál Mahé.

5. perc Két perc Jakobsennek. Ilics pazar átlövéssel a léc alá talál, hét méterről. 5–3!

4. perc Újabb hazai gól, Pytlicktől.

3. perc
Tollbring, majd nem sokra rá Olsen fut a hatosig Mahé átlövésgólja után. Majd Mahé talál be betöréssel... aztán Tollbring cunderezik gyönyörűen. 4–2!

2. perc Hetessel jelentkezik Tollbring Lauge rossz átlövése után. 1–0

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A GOG eddig vegyesen teljesít a BL-idényben, szép győzelemmel kezdett Zágrábban (31–27), majd hazai pályán gólzáporos mérkőzésen nem bírt a román Dinamo Bucuresti-tel (38–38), legutóbb 31–27-re kapott ki Plockban. Erős a bal oldala, a szélen a svéd Jerry Tollbring 19, az átlövő Simon Pytlick 8 gólt szerzett a három BL-meccsen. A GOG–Telekom Veszprém összecsapás szerdán 20.45-kor kezdődik, az Építők Gudméban megőrizheti százszázalékos teljesítményét, eddig ugyanis mindhárom csoportmeccsét megnyerte.

Szerda este Dániában őrizheti meg hibátlan mérlegét a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata, amely három évtized után lép pályára Gudméban.

„Természetesen az a célom, hogy ebben az idényben mindent megnyerjek. A Bajnokok Ligáját is” – nyilatkozta, s zárásként hozzátette, ha hisznek benne, minden lehetséges.

„Őszintén? Abszolút nem érdekel a gólkirályi cím. A legkevésbé sem izgat a dolog” – fogalmazott szűkszavúan a 31 éves csapatkapitány, aki idén utolsó évét tölti a magyar klubnál, nyártól pedig hazájában, a Silkeborg együttesében folytatja pályafutását, így ez az utolsó lehetősége, hogy magyar bajnoki címet szerezzen a Veszprémmel. Sőt, ha lehet ilyet mondani, reálisan ez lehet karrierje utolsó esélye a Bajnokok Ligája-győzelemre, ami a motiváltságán is meglátszik.

A Paris-Saint Germain elleni első BL-mérkőzésen Lauge tizenegy góllal csapata legeredményesebb játékosa volt, míg a románoknak ötöt lőtt szerdán. Ezzel Veszprémben a sorozat legjobb góllövőjének mondhatja magát, míg a Bajnokok Ligájában hármas holtversenyben a harmadik. E tekintetben meglehetősen visszafogott a klasszis.

„Pont olyan nehéz volt ez a meccs, mint amilyenre számítottunk, sőt talán kicsit nehezebb is – mondta a meccs után Rasmus Lauge. – A bukaresti rendkívül jó csapat, tele minőségi játékossal. Ráadásul kicsit más kézilabdát is játszottak a vendégek, mint amire készültünk. Mindemellett a nagyszerű kapusteljesítményük is hozzájárult a küszködésünkhöz, és hogy sokszor tiszta helyzetekből sem találtunk be. Az első félidőben a védekezésünk sem volt elég jó, míg a másodikban sokkal gyorsabban játszottunk és a kapuban Rodri is feljavult” – osztotta meg velünk első benyomásait a játékos, aki arra is kitért, hogy mire szerették volna helyezni a hangsúlyt a találkozót megelőzően.

A játékos a román Dinamo Bucuresti elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést követően nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, amelyen csak nagyon nehezen állt össze a Telekom Veszprém védelme, azonban 33–30-ra sikerült nyernie a bakonyi gárdának.

A világ- és Európa-bajnok dán válogatott kézilabdázó, Rasmus Lauge csapata első tíz idei mérkőzésén 41 találatot szerzett – mondhatni, az együttes élére állt. A kiváló balátlövő 2019 óta erősíti az Építők csapatát, nagy reményekkel érkezett, azonban sokáig sérülés is hátráltatta, de idén még bizonyíthat.

A Telekom Veszprém a legutóbbi Bajnokok Ligája-fordulóban kemény csatában győzte le a román Dinamo Bucuresti-et, a meccsen öt gólt szerzett a jövő nyáron távozó csapatkapitány, Rasmus Lauge, aki nagyszerűen kezdte utolsó veszprémi idényét.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A GOG–VESZPRÉM MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik