Vb 2022: a gyenge szereplés után távozik a német válogatott igazgatója

Vágólapra másolva!
2022.12.05. 23:07
null
Oliver Bierhoff szerződése lejárta előtt távozik a német válogatott igazgatói posztjáról (Fotó: Getty Images)
Nem tölti ki 2024-ig tartó szerződését, és távozik a Német Labdarúgó-szövetségtől Oliver Bierhoff, a válogatott és az akadémia ügyvezető igazgatója – tudatta hivatalos honlapján a szervezet, azok után, hogy Hans-Dieter Flick együttese nem jutott tovább csoportjából a katari vb-n.

 

Oliver Bierhoff játékos-pályafutása befejeztével, 2004-ben került a német szövetséghez. A 70-szeres válogatott, 1996-ban Európa-bajnok támadó a válogatott menedzsereként kezdett a szervezetnél, aztán 2018-tól a válogatott és az akadémia igazgatója, 2022-től pedig ezek ügyvezető igazgatója lett.

Bierhoff irányítása mellett a német válogatott hatszor jutott be legalább az elődöntőbe világ- és Európa-bajnokságon, 2014-ben világbajnoki címet szerzett a csapat, míg 2017-ben Konföderációs Kupát nyert.

„Oliver Bierhoff nagyszerű szolgálatokat tett a Német Labdarúgó-szövetségnek. Még ha az utolsó tornákon nem is sikerült elérni a kitűzött célokat, de nagyszerű pillanatokat éltünk meg vele. Munkája mindig is a brazíliai világbajnoki sikerhez kötődik. Viharos időkben mindig követte céljait és elképzeléseit, és maradandó nyomot hagyott a szövetségben. Köszönjük Oliver Bierhoffnak azt, amit értünk és a német labdarúgásért tett” – fogalmazott a Német Labdarúgó-szövetség elnöke, Bernd Neuendorf.

A szervezet tudatta, bizottságai megvitatják az utódlási tervet.

A német labdarúgó-válogatott csalódást keltő szereplést nyújtott a katari vb-n, hiszen Spanyolország, Japán és Costa Rica mellett nem jutott tovább csoportjából.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik