Ronaldo elismerően beszélt a fiatal portugál válogatottról

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Portugália-Svájc, Nyolcaddöntő, Lusail stadion, 2022.12.06., Portugália, Svájc
LUSAIL CITY, QATAR - DECEMBER 06: Cristiano Ronaldo of Portugal during the FIFA World Cup Qatar 2022 Round of 16 match between Portugal and Switzerland at Lusail Stadium on December 6, 2022 in Lusail City, Qatar. (Photo by Matthew Ashton - AMA/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo a portugál labdarúgó-válogatott új generációját dicsérte, miután a csapat 6-1-re verte Svájcot a katari világbajnokság kedd esti nyolcaddöntőjében.
Vágólapra másolva!

"Egy hihetetlen nap Portugália számára történelmi eredménnyel"

- írta Instagram-oldalán a 37 éves sztár, aki a cserepadon kapott helyet és a 74. percben lépett pályára.
A 195 válogatottságával csúcstartó Ronaldo szerint kiemelkedő tehetségű és fiatal játékosok alkotják a válogatottat, akiknek gratulált.

Ronaldo szerint az álom tovább él Forrás: Getty Images/2022 Matthew Ashton - AMA/Matthew Ashton - Ama

"Az álom tovább él"

- tette hozzá Ronaldo, a világbajnoki címre utalva.
Az ötszörös aranylabdás helyén Goncalo Ramos kapott lehetőséget, aki három góllal hálálta meg a bizalmat.

- nyilatkozott a Benfica 21 éves támadója.

Goncalo Ramos elképesztő formában játszott Svájc ellen Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A meccs utáni sajtótájékoztatón az újságírók főleg arra voltak kíváncsiak, vajon új korszak kezdődik-e a portugál válogatottnál azzal, hogy Ronaldo csak csere.

"Majd meglátjuk. Nagyon szoros a kapcsolatom vele, de vannak edzők és vannak játékosok. Biztosítottam róla, hogy egy nagyon fontos játékos, és ezt ő is tudja"

- válaszolta Fernando Santos, Ramos és Ronaldo bevethetőségre vonatkozóan pedig azzal egészítette ki mondandóját, hogy Goncalo dinamikusabb, míg Cristiano Ronaldo a kötöttebb játékban jobb.

A szövetségi kapitány hozzátette, mindig annak alapján választja ki a játékosokat, hogy mennyire passzolnak a csapat stratégiájához.

A portugálok szombaton a negyeddöntőben a marokkói együttessel találkoznak, amely kedden a spanyolokat búcsúztatta tizenegyesekkel.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!