Mbappé egy percen belül két 11-est hagyott ki, aztán még meg is sérült

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe reacts after missing a penalty during the French L1 football match between Montpellier Herault SC and Paris Saint-Germain (PSG) at Stade de la Mosson in Montpellier, southern France on February 1, 2023. (Photo by Sylvain THOMAS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain idegenben 3-1-re verte a Montpellier együttesét a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnkság 21. fordulójában. Az első félidőben Kylian Mbappé két tizenegyest is kihagyott, majd a folytatásban a VAR két gólt is elvett a párizsiaktól, akik végül így is magabiztosan nyertek.

A párizsi sztárcsapat ezúttal sem a legerősebb összeállításában állt fel, most Neymar nem volt ott kezdőben.

Ennek ellenére már a 10. percben megszerezhették volna a vezetés, de Kylian Mbappé jobb alsó sarok felé küldött tizenegyesét kiütötte Benjamine Lacomte. A játékvezető azonban megismételtette a büntetőt, amit Mbappé ezúttal a baloldalra rúgott, a hazai kapus viszont ezt is kapufára tolta. A kipattanó a francia sztárcsatár elé pattant, ő aznban az ötösről csizmaszárral a lelátóra bikázta a labdát.

A második kihagyott büntető:

A három hiba egymás után pedig így nézett ki:

Ezzel még nem volt vége Mbappé kálváriájának, ugyanis a 21. percben sérülés miatt le kellett cserélni. Ahogy tíz perccel később egy összefejelés után Sergio Ramost is. A 35 percben Messi végre betalált a hazai kapuba, a játékvezető viszont les miatt jogosan érvénytelenítette a gólt.

Szünet után is folytatódott a PSG vesszőfutása, az 52. percben Hakimi gólját is érvénytelenítette a VAR. Három perccel később aztán Fabian Ruiz nem kis szerencsével megszerezte a meccs első érvényes gólját. A 72. percben aztán a spanyol középpályás egy gólpasszt is kiosztott Messinek. A hajrában még volt egy gyors gólváltás: a 89. percben Arnaud Nordin révén szépítettek a hazaiak, de a ráadásban a 16 éves Warren Zaire-Emery is meglőtte első PSG-s gólját, végképp bebiztosítva a vendégek győzelmét.

A PSG 21 forduló után 51 ponttal vezeti a tabellát a 46 pontos Olympique Marseille előtt.

Eredmény, Ligue 1, 21. forduló:
Montpellier - Paris Saint-Germain 1-3 (0-0)
gól: A. Nordin 89., ill. Fabian Ruiz 55., Messi 72., Zaire-Emery 90+2.