Neuer: Mintha kitépték volna a szívemet

fbl Horizontal
Germany's goalkeeper #01 Manuel Neuer reacts after Costa Rica's midfielder #17 Yeltsin Tejeda scored his team's first goal during the Qatar 2022 World Cup Group E football match between Costa Rica and Germany at the Al-Bayt Stadium in Al Khor, north of Doha on December 1, 2022. (Photo by Ina Fassbender / AFP)
Vágólapra másolva!
Manuel Neuer, a Bayern München és a német válogatott csapatkapitánya és kapusa élete egyik legnehezebb időszakán van túl. A katari világbajnokságon csúfosan leszerepelt a német csapat, amely a csoportjából sem jutott tovább, majd jött a balesete és barátja kirúgása.

Neuer a vb-kiesés után síbalesetet szenvedett, lábtörése után meg is kellett műteni, ami miatt hosszú hónapokat kell kihagynia, majd klubja, a Bayern München kirúgta közeli barátját, Toni Tapalovicot.

A 36 éves kapus ebben a szezonban már nem is léphet pályára, miután súlyosan megsérült egy síbalesetben.

Manuel Neuer teljes lejtmenetben van a világbajnokság óta Forrás: AFP/Ina Fassbender

„Valami volt a hó alatt, ami megállította a lécemet. Nem volt nagy lejtő, a helyi pályán mentem, amin már korábban is ezerszer. Általában gyerekek szoktak csak játszani rajta. Reménykedtem, hogy nem súlyos a dolog, elég magas a fájdalomküszöböm. A barátaim is meglepődtek, mikor kiderült, hogy súlyos a sérülésem" – beszélt Neuer a The Athletic-nek a balesetéről.

Alig kezdte meg a rehabilitációt Neuer, kiderült, hogy barátjának, - aki 2011 óta volt a Bayern alkalmazottja – mennie kell, miután összeveszett Julian Nagelsmann vezetőedzővel.

Manuel Neuer és Toni Tapalovic ünnepli a bajnoki címet a többi kapussal Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto/Sampics/Matzke

„Toni mindig a csapatunk tagja volt, mindenki így tekintett rá. Nem nekem és velem dolgozott tizenegy és fél éve, hanem az összes kapussal. Mindig jól el tudtuk választani a munkát és a privát életünket (Tapalovic volt Neuer esküvői tanúja is).

ez volt a legbrutálisabb dolog, amit pályafutásom során átéltem, és elég sok mindent megéltem. Mindegyik kapus darabokra tört, mindenki sírt. Ez szerintem mindent elmond. Mi, kapusok külön csapat vagyunk a csapaton belül, de Tonit mindenki szerette. Nem tudok olyanról, amit ne lehetett volna megbeszélni" – mondta Neuer.