Vágólapra másolva!
A brit Anthony Joshua egyhangú pontozással legyőzte az amerikai Jermaine Franklint a szombaton éjjel megrendezett nehézsúlyú profi ökölvívó címmeccsen, így a korábbi világbajnok győzelemmel tért vissza.

Ha nem is túl meggyőző, és nem éppen látványos boksszal, de végül sikerrel abszolválta a szombat éjszakai, Jermaine Franklin elleni mérkőzését a korábbi egyesített nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua. Az Oleksandr Usykkal szembeni, sorozatban elszenvedett két veresége után ismét új edzővel, az amerikai Derrick James-el a háta mögött futott neki az aktuális feladatnak a 33 éves brit bunyós. A londoni találkozó nagy részében az esélyesebb Joshua irányított ugyan, de nem tudta megtörni a gyakorta bátran támadásba lendülő, legutóbbi mérkőzésén Dillian Whyte-ot megszorongató michigani Franklint, aki korábban tetőfedőként dolgozott.

A brit orra a nyitómenettől kezdve vérzett. A korábbi kétszeres nehézsúlyú bajnok egyébként felkészültnek, de meglehetősen merevnek tűnt. Joshua első sorban az egyeneseire támaszkodott, ez pedig elég is volt ahhoz, hogy egyhangú pontozásos győzelemmel (118-111, 117-111, 117-111) zárhassa a sok fogással is tarkított 12 felvonásos összecsapást.

A gongszó ellenére egymásnak esett a két ökölvívó, a biztonságiaknak és a bírónak kellett közbeavatkozni, ám végül sikerült őket szétszedni.

Joshua ugyan győzelemmel tért vissza, de nem sikerült bebizonyítania, hogy még mindig egy olyan jelentős erőt képviselne, akivel számolni kell.