Vízilabda: Varga Dénesnél tavaly hererákot diagnosztizáltak

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.30. 20:13
null
Varga Dénesnél tavaly hererákot diagnosztizáltak, de a beavatkozás után még utókezelésre sem volt szüksége (Fotó: Dömötör Csaba)
Hosszabb, több részből álló interjút adott a vlv.hu vízilabdás szakportálnak a magyar válogatott és az FTC klasszisa, Varga Dénes, akinél 2022 elején hererákot diagnosztizáltak, de a sportoló helyzete nem volt súlyos és a beavatkozás után még utókezelésre sem volt szüksége.

Mint arról 2022 februárjában beszámoltunk, az FTC férfi vízilabdázóinak Dinamo Tbiliszi elleni Bajnokok Ligája-mérkőzése napján Varga Dénesnél egy kifejezetten férfiakat érintő betegséget állapítottak meg, amely nem tűrt halasztást. Bár a zöld-fehérek közleménye nem részletezte a betegséget, Varga Dénes most a vlv-nek elárulta, hogy tavaly hererákot diagnosztizáltak nála.

„Három és fél vagy négy hónappal voltunk a világbajnokság előtt, amikor elmondták nekem, hogy találtak egy rosszindulatú daganatot az egyik herémben. Hát ott azért lepergett előttem az életem filmje… Mi van, ha már csak fél évet élek, hogyan is kellene leélni azt a maradék hat hónapot? Hála istennek, nem volt ennyire drasztikus a helyzet, mint aztán kiderült, utókezelésre sem volt szükségem a beavatkozást követően, tehát nem kellett kemoterápiára járnom” – mondta a vlv-nek Varga Dénes, aki – miután hazaengedték – húzódzkodott és tolódzkodott, hogy valahogy szinten tartsa az izomzatát.

„Nagyjából három-négy héttel a műtétet követően már játszottam a Honvéd ellen, talán emiatt nem kapott nagy figyelmet, hogy nekem volt egy ilyen, viszonylag drasztikus »epizód« a pályafutásomban, életemben” – tette hozzá.

Kérdésre elmondta, lepergett benne, hogy mit szeretne még megélni az életben és ennek a fele már sikerült, hiszen elment Disneylandbe, most pedig szeretné elvinni a feleségét egy egzotikus szigetre.

„Hogy ők miként reagáltak a hátam mögött – ezt nem rossz értelemben mondom –, ezt nem tudom megmondani. Én annyit mondtam nekik akkor, hogy engem ugyanannyira meglepett, mint őket, nem volt semmilyen előjele. Ezért azt javasoltam, hogy ők is csekkoltassák magukat” – mondta a társak reakciójáról Varga Dénes, aki a betegség miatt alternatív gyógymódokkal is megismerkedett, mert vallja, hogy minden betegség valamilyen lelki trauma adott szervre való kivetülése.

„Ezért igyekeztem a trauma mögé nézni – találtam is bizonyos dolgot az életemben, aminek lehetett hatása a történtekre” – fűzte hozzá Varga Dénes, aki tervei szerint a párizsi olimpia után vonul vissza a válogatottól, míg a Ferencvárosnál, úgy érzi, maximum két éve van hátra.

„De lehet, hogy 45 évesen visszatérek” – jegyezte meg Varga Dénes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik