Elképesztő rendőri készültég lesz Szoboszlaiék kupadöntőjén

Bayern Munich - RB Leipzig Sports --- Bundesliga soccer Horizontal
20 May 2023, Bavaria, Munich: Soccer: Bundesliga, Bayern Munich - RB Leipzig, Matchday 33, Allianz Arena. Leipzig's Dominik Szoboszlai celebrates his goal to make it 1:3. Photo: Tom Weller/dpa (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Mintegy 1400 rendőr lesz jelen a Német Kupa szombati döntőjén, melyet a címvédő és három magyar válogatott labdarúgót foglalkoztató RB Leipzig vív Berlinben az Eintracht Frankfurttal.

A hatóságok pénteki tájékoztatása szerint nincs tudomásuk arról, hogy komolyabb szurkolói rendzavarás lenne készülőben az Olimpiai Stadionban vagy a környéken.

A két döntős klub egyaránt 23 700 jegyet kapott, de a frankfurtiak legalább 60 ezer drukkerrel számolnak a fővárosban, a lipcsei tábor nagyságáról egyelőre nincs információ.

Szoboszlaiék ismét el akarják hódítani a Német Kupát Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

A felvezető programban ezúttal is helyet kap az ötszörös kupagyőztes Eintracht kabalájának számító Tankard német metálbanda, amely negyedszer lép fel frankfurti érdekeltségű kupadöntőn.

A magyar válogatott Szoboszlai Dominikot, Willi Orbánt és a sérült Gulácsi Pétert foglalkoztató Leipzig szombaton 20 órakor száll harcba második kupaaranyáért az Olimpiai Stadionban.