Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája szombati döntője előtt kollégáját, a Manchester Cityt irányító Josep Guardiolát dicsérte Simone Inzaghi, az Internazionale vezetőedzője.

"Véleményem szerint Guardiola a világ legjobb trénere" - jelentette ki az olasz szakember. "Mindig is ezt mondtam, és ezt is fogom mondani. Egy korszakot formált a sportágban, a modern futballban volt egy Guardiola előtti és egy Guardiola utáni időszak."

Az olasz és az angol csapat szombaton 21 órától csap össze egymással Isztambulban, a szakértők szerint a párharc esélyese a Manchester City.

Simone Inzaghi és Federico Dimarco is csúcsra szeretne jutni a BL-ben Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

"Tudjuk, hogy ellenfelünk a világ legjobb csapata" - mondta Inzaghi emlékeztetve arra, hogy a legutóbbi hat Premier League-idényből ötöt a City nyert meg.

A milánóiak szélsője, Federico Dimarco szerint ugyanakkor ők is megérdemelten jutottak a döntőbe, és úgy vélte, előnyt élveznek majd abból a szempontból, hogy a nyomás a története első BL-diadalára hajtó riválison lesz.

"Számunkra a finálé egy álom, számukra pedig rögeszme" - fogalmazott a válogatott játékos.