Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 összetevős hűsítő, citromos nyalánkság: percek alatt be lehet kanalazni

default user icon
MME
A villámgyorsan elkészülő desszerteknél már csak azok a jobbak, melyekhez alig pár dologra van csak szükség. Ez a citromos édesség hamar megvan, és mindössze három alapanyag kell hozzá.

A citromos posset egy tradicionális angol édesség, mely eredetileg nem is desszert, hanem forróital volt. A tej aludttejjé válását borral vagy barna sörrel segítették elő, az így kapott italt aztán fűszerezték és orvosságként fogyasztották. Az idő során azonban egyfajta cukros-citrusos krémmé, édességgé fejlődött, melynek népszerűsége pontosan az egyszerűségében rejlik.

A citromos possethez mindössze három alapanyagra van szükség és még a takarítással is tudunk spórolni, ha a kész krémet poharak helyett a citromhéjba töltjük vissza! A nagy melegben, és főleg ha gyorsan kell valami nyalánkságot készíteni, nincs is jobb ennél a hűsítő, tejszínes, mégis savanykás desszertnél.

A citromos posset hozzávalói:

  • 3 nagy citrom
  • 600 ml magas zsírtartalmú tejszín
  • 180 g kristálycukor

Elkészítés:

  1. Óvatosan lereszeljük a citromok héját.
  2. A citromokat félbevágjuk és óvatos mozdulatokkal egy tálba kanalazzuk a gyümölcshúst. Kiszedegetjük a magokat és kinyomkodjuk a gyümölcshús levét.
  3. Egy gyorsforralóba öntjük a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot, a citrom reszelt héját és alacsony tűzön felforraljuk. Amikor gyöngyözni kezd, elzárjuk alatta a lángot. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a citromlevet.
  4. A krémet átszűrjük, hogy a citromhéj ne kerüljön a desszertbe.
  5. A krémet ezután beletöltjük a félbevágott citromhéjakba, de tölthetjük kis poharakba is.
  6. Ha kihűlt, akkor hűtőbe tesszük, amíg a krém meg nem dermed.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss