BL: a PSV hosszabbításra mentett a Monaco ellen, s tovább is jutott

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.09. 22:04
null
A PSV óriási meccsen jutott tovább a Monaco ellen (Fotó: AFP)
A PSV hosszabbításban 3–2-re nyert a Monacóval szemben, a Dinamo Zagreb a Ludogorecet győzte le 4–2-re, a Rangers az Union Saint-Gilloise-t múlta felül 3–0-ra, míg a Dinamo Kijev a Strum Graz otthonában aratott 2–1-es diadalt kedden – mindahány győztes bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája playoffkörébe.

 

Nem akármilyen izgalmakat hozott az aktuális holland Szuperkupa-győztes PSV és a Monaco összecsapása. Az első meccs 1–1-es döntetlennel zárult a francia bajnokság legutóbbi idényének harmadik helyezettjének otthonában, így minden Hollandiában dőlt el. Joey Veerman a 21. percben egygólos előnyhöz juttatta a hazaiakat, Guillermo Maripán viszont az 58. percben egyenlített. Wissam Ben Yedder 70. percben lőtt gólja után úgy tűnt, a Monaco jut tovább, de másfél perccel a rendes játékidő vége előtt Erick Gutiérrez egalizált (2–2), hosszabbításra mentve a párharcot. A ráadásban aztán érkezett a Sevillából nemrégiben visszatérő Luuk de Jong, aki a PSV harmadik, továbbjutást érő találatát szerezte meg – 3–2-es végeredménnyel zárult a találkozó.

Hosszabbításban dőlt el a Sturm Graz és a Dinamo Kijev párharca is, mivel a múlt heti mérkőzés 1–0-s ukrán, míg a keddi 1–0-s osztrák sikert hozott 90 perc után. A ráadás 7. percében Kostjantin Vivcsarenko meglőtte a vendégek gólját (1–1), akik hamarosan emberelőnybe is kerültek, mivel Manprit Sarkariát kiállította a játékvezető. A Dinamo Kijev Viktor Cihankov találatával a meccset is megnyerte 2–1-re.

Korán úgy tűnt, hogy a Dinamo Zagreb eldönti a párharcot, Josip Drmic már a 12. percben megszerezte a vezetést, ráadásul alig néhány perccel később a Ludogorec emberhátrányba került, mivel Dominik Jankov a második sárga lapját is megkapta. Aztán jött Mislav Orsis, bő negyedóra alatt kettőt vágott, 3–0-ra módosítva az állást. Emberhátrány ide vagy oda, az első félidő végén Kiril Deszpodov szépített (3–1), majd a második elején ismét gólt szerzett, büntetőből, ezzel már 3–2-t mutatott az eredményjelző. Hiába tett meg azonban mindent a bolgár együttes, a 72. percben a brazil Ricket, majd a szlovén Zan Karnicniket is kiállították, így már hárommal kevesebb Ludogorec-játékos küzdött a pályán. A végén ráadásul még egy tizenegyest kaptak a zágrábiak, amelyet Bruno Petkovic értékesített, aki beállította a 4–2-es végeredményt.

Össze kellett szednie magát a 2021–2022-es Európa-liga második helyezettjének, aRangersnek, amely az „odavágón” meglepetésre 2–0-s vereséget szenvedett a belga élvonal legutóbbi ezüstérmese, az Union Saint-Gilloise ellen. Nos, a skótok a visszavágón mindent megtettek a továbbjutás érdekében, végig uralták a találkozót, folyamatosan veszélyeztették az ellenfél kapuját. A vezetést James Tavernier szerezte meg büntetőből az első félidő végén, míg az 58. percben Antonio Colak talált be. A harmadik, immár továbbjutást érő gól Malik Tillman nevéhez fűződik – 3–0 lett a vége.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
PSV (holland)–Monaco (francia) 3–2 – hosszabbítás után
Továbbjutott:
a PSV, 4–3-as összesítéssel

Dinamo Zagreb (horvát)–Ludogorec (bolgár) 4–2
Továbbjutott:
a Dinamo Zagreb, 6–3-as összesítéssel

Sturm Graz (osztrák)–Dinamo Kijev (ukrán) 1–2 – h. u.
Továbbjutott: a Dinamo Kijev, 3–1-es összesítéssel

Rangers FC (skót)–Union Saint-Gilloise (belga) 3–0
Továbbjutott:
a Rangers, 3–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik