NL: A „pofozógépnek” nagy esélye van a négyes döntőre – olasz lapszemle

Vágólapra másolva!
2022.09.24. 18:35
null
Olaszországban is dicsérték a magyar válogatottat (Fotó: Török Attila)
Péntek este a magyar labdarúgó-válogatott 1–0-ra legyőzte Németországot Lipcsében a Nemzetek Ligája A-ligájának 3. csoportjában. A hatodik (utolsó) fordulóban Olaszország ellen játszhatnak „csoportdöntőt” Szalai Ádámék, így megnéztük, hogyan vélekedtek a magyar sikerről az olasz sajtóban.

 

„Unalom és füttyszó” – igencsak erős kritikával kezdte cikkét a német–magyarról az olasz La Gazzetta dello Sport. Ez természetesen a hazai csapatnak szólt, Marco Rossi együttesének remek szereplését pedig „diadalmenetnek” nevezi az újság. Nem mehetünk el a cím mellett sem: „Micsoda Magyarország!”

A Corriere dello Sport és a Tuttosport arról írt, hogy az A-liga halálcsoportja „pofozógépének” kellett volna lennie Magyarországnak, a parádés menetelésnek köszönhetően viszont most óriási esélye van bejutni a négyes döntőbe.

Kiemelték Szalai Ádám fantasztikus gólját, amelyet Roberto Mancini egyik, a Lazióban szerzett találatához hasonlítottak.

A Football Italia – ahogyan az egész futballvilág – a halálcsoport utolsó helyére várta a magyar válogatottat, amely azonban fittyet hányt a papírformára, s tíz ponttal, éllovasként készülhet az Olaszország elleni „csoportdöntőre”.

Ha már olasz lapról van szó, némi hazai fényezés sem maradhatott el – kiemelték, egyedül Roberto Mancini gárdája volt képes legyőzni Magyarországot a Nemzetek Ligája A-ligájában.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA IDE KATTINTVA OLVASHATÓ EL!

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA,
3. CSOPORT
5. FORDULÓ
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 0–1 (0–1)
Lipcse,
Red Bull Aréna, 39 513 néző. Vezette: Vincic (szlovén)
NÉMETORSZÁG: Ter Stegen – J. Hofmann, Süle, Rüdiger, Raum – Kimmich, Gündogan (Musiala, 69.) – Gnabry (Kehrer, a szünetben), Th. Müller (L. Nmecha, 85.), L. Sané – Werner (Havertz, 69.). Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á. (Styles, 78.), Schäfer, Kerkez – Gazdag (Kleinheisler, 67.), Szoboszlai (Nego, 85.) – Szalai Á. (Ádám, 67.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Szalai Á. (17.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 5 3 1 1 8–3 5 10
2. Olaszország 5 2 2 1 6–7 –1 8
3. Németország 5 1 3 1 8–6 2 6
4. Anglia 5 2 3 1–7 –6 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik