Férfi kézi El: szoros meccsen kapott ki Bukarestben az FTC

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.27. 20:25
null
Bár hétgólos hátrányban is volt az FTC, csak kétgólos Steaua-előnyről várja a hazai visszavágót (Fotó: fradi.hu)
Jó kezdés után szenvedett vereséget a CSA Steaua Bucuresti vendégeként a férfi kézilabda Európa-liga selejtezőjének második fordulójában az FTC. A zöld-fehérek a csoportkörbe jutásért zajló párharc első felvonásán hétgólos hátrányban is voltak, de jó hajrájuknak köszönhetően csak 33–31-es hátrányból várhatják a hazai visszavágót. A másik magyar együttes, a Fejér B.Á.L.-Veszprém végig hátrányban játszva kapott ki 29–25-re a francia Chamberytől idegenben.

 

A selejtező korábbi szakaszában egy román együttest már búcsúztatott a nemzetközi porondon a Pásztor István által irányított FTC, és a Baia Mare elleni kettős győzelem után a zöld-fehérek most a CSA Steaua Bucuresti-tel vívnak oda-visszavágós párharcot a második számú kupasorozat, az Európa-liga csoportkörébe jutásért.

A két irányítóját, Lékai Mátét és Bognár Alexet is nélkülöző ferencvárosiak ígéretesen kezdték a bukaresti találkozót, Bujdosó Bendegúz gólja után néhány perc alatt 5–2-re megléptek. A hazaiak azonban folyamatosan dolgozták le hátrányukat, majd 9–9 után nemcsak fordítottak, hanem el is tudtak húzni néhány góllal, és a szünetre 17–14-es előnnyel vonulhattak.

A második játékrész elején még kettős emberelőnyben sem tudott felzárkózni az FTC, sőt, a Steaua bő tíz perc elteltével már 25–18-ra vezetett. Az ezt követő percekben a román együttes már nem tudta növelni a különbséget, de Pásztor István csapata sem tudott közelebb kapaszkodni hozzá.

A hajrá előtt azonban ismét látótávolságon belülre kerültek a magyarok, nyolc perccel a vége előtt már csak kétgólos hátrányban (27–25) voltak. A Steaua innen többek között két üres kapus gólt is szerzett, a Fradinak pedig az október 7-i visszavágón kell majd ledolgoznia a Bukarestben összeszedett 33–31-es hátrányát.

A Fejér B.Á.L.-Veszprém nem kezdte jól a francia Chambery elleni idegenbeli fellépését, a hazaiak ötgólos rohammal indítottak. A bakonyiak ezután rendezni tudták soraikat, és nem engedték, hogy ellenfelük tovább növelje a különbséget, de a szünetig három gólnál nem tudtak közelebb kerülni.

A fordulás után viszont még az egyenlítésre is volt esélye a veszprémi alakulatnak, de 15–14 után megint a Chambery tudott hamarabb megújulni. Bár jelentős különbséget nem tudott kialakítani, két-három gólos előnyét biztosan tartotta a francia csapat, amely 29–25-re győzte le Konkoly Csaba együttesét.

FÉRFI EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
CSA STEAUA BUCURESTI (román)–FERENCVÁROSI TC 33–31 (17–14)

Bukarest, 1100 néző. V: Vesovics, Mitrovics (montenegróiak)
BUCURESTI: IANCU 1 – Georgeschu, BurlacU 2,  GRBOVICS 5, Muszavi 1, SANDRU 7,      Popovics. Csere: K. MILOSEVICS 7, Pop  4, Constantina 3, Tinkir 2, Mihalcea 1, johannson. Edző: Ovidiu Mihaila
FTC: Győri K. – BUJDOSÓ 10,  Ónodi-Jánoskúti  2, Nagy Bence 1, Debreczeni  2, Prainer  4, Kovacsics. Csere: Borbély (kapus), Füzi, J. Mikita, CSÖRGŐ 8, Balogh Zs. 4 (1), Pordán, Bohács. Edző: Pásztor István
Az eredmény alakulása. 9. perc:
2–5. 14. p.: 7–7. 19. p.: 10–9.  25. p.: 14–11. 36. p.: 21–16. 43. p.: 25–18. 48. p.: 27–21. 52. p.: 27–25. 55. p.: 29–25
Kiállítások: 12, ill. 6 perc
Hétméteresek: –, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Pásztor István:
– Ónodi kiválása több szempontból is rosszul jött, mert rengeteg lehetőség bezárult a védekezésben, és a hét a hat elleni játék is nehezebb volt. Hiányérzetem van, kilenc-tíz percet játszottunk úgy, ahogy tényleg tudunk. Minden rossz összejött, az ellenfél jó kapusteljesítményétől addig, hogy kulcsjátékosunk, Nagy Bence most sajnos nem fogott ki jó napot, de az eredmény mutatja, hogy van erő bennünk, mert így is nagyot küzdöttünk, és végig észnél voltunk.

Chambery Savoie Mont Blanc HB (francia)–Fejér B.Á.L.-Veszprém 29–25 (15–12)
Részletes jegyzőkönyv később!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik