Vágólapra másolva!
Vasárnap kora reggel jött el a nagy pillanat: Borics Ádám a címvédő brazil Patricio "Pitbull" Freire ellen lépett ketrecbe a Bellator 286 pehelysúlyú bajnoki címéért a kaliforniai Long Beach városában. A magyar ketrecharcos végül óriási csatában, pontozással szenvedett vereséget, így nem tudta elhódítani az övet. 

A Bellator 286 főkártyája magyar idő szerint hajnal négykor kezdődött.

Magyar szempontból minden idők legfontosabb MMA-mérkőzésére

pedig nem sokkal hat óra után került sor Kaliforniában, ugyanis Borics Ádám a pehelysúlyú bajnoki övért bunyózhatott Patricio Pitbull ellen.

A mérlegelésen a 29 éves magyar harcos hajszálpontosan 145 font (65,7 kg) volt, tehát hozta a súlylimit felső határát, azaz remek munkát végezett. Ugyanez elmondható az ellenfeléről is: a brazil pehelysúlyú bajnok, Patricio "Pitbull" Freire 144,6 fonton mért be, ami 65,5 kilót jelentett.

Azt már a csata előtt is lehetett tudni, hogy Patricio "Pitbull" Freire Borics Ádám eddigi legkomolyabb ellenfele lesz,

ugyanis egy dupla súlycsoportos bajnokról beszélünk, aki többek között még a UFC-s Michael Chandler-t is legyőzte, profi mérlege pedig 33-5 volt a meccs előtt. A Kölyök becenévre hallgató Borics 2017 óta tagja a Bellatornak, mérlege 18 győzelem, 1 vereség volt, legutóbbi négy küzdelmét sikerrel zárta.

Ilyen előzmények után indult az összecsapás, az első menetben mindkét harcos óvatosan kezdett, állóharc volt a ketrecben.

Boricsnak nem sikerült az első repülő térdese, és nehéz helyzetbe került a földön, de szépen felállt belőle.

A folytatásban is nagyon szépen védekezett a magyar harcos, Pitbull nem tudott kibontakozni.

A második menetben megsérült Borics szemöldöke, de a magyar bunyós nem foglalkozott vele. Még ekkor is próbálták felmérni egymás erejét, de inkább a brazil dominált, több találata volt.

Boricsnak is voltak azonban jó ütései, rúgásai, folytatódott az állóharc. A menet utolsó fél percében ismét a földön kellett védekeznie a magyar harcosnak,

de ezt is jól kezelte.

A harmadik menetben ismát megpróbálkozott Borics egy repülő térdessel, de Pitbull ezt is levédekezte, és a magyar a földre került.

A földön a brazil nem igazán akart akciózni, csak a pozíciót kereste. A magyar bunyós a hátán vitte Pitbullt, ami sok erőt kivett belőle.

Borzasztó kellemetlen ellenfél volt a brazil.

A negyedik menetben már tudni lehetett, hogy Boricstól több kell a világbajnoki öv megszerzéséhez, az addigi kép a címvédőnek volt jó. Sajnos a folytatásban is Pitbull akarata érvényesült, még ha Borics több támadást is tudott bevinni, mint korábban.

Végül a brazil szépen lehozta a meccset, és egyhangú pontozással megvédte a vb-címét. Ennek ellenére Borics mindent megtett és nem kell szégyenkeznie,

már az is történelmi tett volt, hogy a világbajnoki övért küzdhetett.

Borics Ádám a 20. profi mérkőzésén második vereségét szenvedte el.