Vb 2022: kiderült, miért cserélt kapust a himnuszok után Marokkó

Vágólapra másolva!
2022.11.28. 10:34
null
Bunu (középen) a himnusznál még a pályán volt (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, vasárnap Marokkó 2–0-ra legyőzte Belgiumot a Katarban zajló világbajnokság csoportkörének második fordulójában. A találkozón eredetileg Jasszin Bunu védte volna az észak-afrikaiak kapuját, ám a Sevilla kapusa a himnuszok után mégis átadta a helyét Munir Mohamedinek. A találkozó első félidejében a csere nem is nagyon tűnt fel a mérkőzésen dolgozó sportriportereknek, s csupán a szünetre derült ki egyértelműen, hogy Munir véd, ám a váltás oka csak hétfő délelőtt derült ki.

Nem mindennapos esemény, hogy egy válogatott mérkőzés előtt az egyik csapat kapusa a himnuszokat még a pályán a csapattársaival együtt hallgatja meg, majd a csapatfotón már a helyettese szerepel, s ő is véd a pályán. Márpedig a vasárnap esti Belgium–Marokkó találkozón épp ez történt az észak-afrikaiak kapusával, Jasszin Bunuval, aki a himnuszok után eltűnt a pályáról, s Munir Mohamedi védett helyette.

A csere sokáig nem is tűnt fel a mérkőzésen dolgozó riportereknek, újságíróknak – mi magunk, az nso.hu élő szöveges közvetítésében sem fogtunk sokáig gyanút –, s végül csak az első játékrész hajrájára fordulva nyert megerősítést, hogy Munir véd Bunu helyett.

A szünetben persze jöttek az első értesülések arról, hogy mi is történt a kezdőnek jelölt marokkói kapussal, a cserét a 38 percben felfedező BBC alapján mi arról számoltunk be, hogy Bunu kapusnak a szemével történt valami, ám akadt olyan forrás, amely gyomorrontásról írt. A marokkóiak első XXI. századbeli győzelmével végződő mérkőzés után aztán az afrikaiak csapatorvosa tisztázta a helyzetet.

„Jasszin azt mondta a himnuszok után, hogy szédül, nem érzi jól magát, úgyhogy gyorsan beszéltem Regragi szövetségi kapitánnyal, hogy nem kéne engedni védeni. Most már viszont jól van, úgyhogy számíthatunk rá Kanada ellen” – fogalmazott Abderrazak Hefti csapatorvos a marokkói állami televíziónak a találkozó lefújása után.

A mérkőzésről közvetítő amerikai sportriporter, Derek Rae Twitter-bejegyzéséhez hozzáfűzve gondolatait számolt be az esettel kapcsolatos tapasztalatairól.

„Több kollégával is beszéltem, akik szintén nem vették észre a változást. Egyszerűen olyan távolságból nem figyeltük a kapus mezszámát és a FIFA sem értesített senkit erről. Én úgy nagyjából a 20. perc környékén láttam felvillanni a 12-es számot a marokkói kapuban és azonnal szívrohamot kaptam” – írta Rae.

A találkozót az M4Sporton közvetítő riporter, Újvári Máté válaszüzenetben fűzte hozzá az esethez a gondolatait.


VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
2. FORDULÓ
F-CSOPORT
BELGIUM–MAROKKÓ 0–2 (0-0)
Doha
,al-Tumama Stadion,43 738néző.Vezette:C. Ramos (mexikói)
BELGIUM:Courtois – Castagne, Alderweireld, Vertonghen – Meunier (R. Lukaku, 81.), A. Onana (Tielemans, 60.), Witsel, T. Hazard (Trossard, 76.) – De Bruyne, E. Hazard (Mertens, 60.) – Batshuayi (De Keteleare, 76.).Szövetségi kapitány:Roberto Martínez
MAROKKÓ:M. Mohamedi – Hakimi (Attijat Allah, 68.), Szaissz, Agerd, Mazraui – Unahi (el-Jamik, 78.), Amrabat, Amallah (Szabiri, 67.) – Zijes, en-Nesziri (Hamdallah, 73.), Bufal (Abuhlal, 73.).Szövetségi kapitány:Valid Regragi

Gólszerző:Szabiri (73.), Abuhlal (90+2.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS A MÉRKŐZÉSRŐL!

AZ F-CSOPORT ÁLLÁS
1. Horvátország 2 1 1 4–1 +3 4
2. Marokkó 2 1 1 2–0 +2 4
3. Belgium 2 1 1 1–2 –1 3
4. Kanada 2 2 1–5 –4 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik