Itt van az az ember, akitől mindenki retteg Katarban - videó

World Cup 2022 - Spain - Germany soccer WM Photographers Anthem Feature Grand Slam|Media|Photographers Grand Slam|Media National anthem|anthem Horizontal ECONOMY MEDIA NATIONAL ANTHEM
27 November 2022, Qatar, Al-Khor: Soccer, World Cup 2022 in Qatar, Spain - Germany, Preliminary Round, Group E, Matchday 2, at Al-Bait Stadium in Al-Chaur, national team coach Hans-Dieter Flick (2nd from left), his staff and players stand in front of the bench during the national anthem before kickoff. Photo: Robert Michael/dpa (Photo by ROBERT MICHAEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A katari focivébén a legtöbben ettől az embertől félnek. Ő a hot-spot, vagy ha jobban tetszik, a wifi-őr, aki elől nincs menekvés. A kezében lévő eszközzel beméri azokat, akik saját telefonjukról akarják megosztással használni az 5G hálózat internetét. Az első figyelmeztetés után a második szankció a vb-ről való kizárás.
Vágólapra másolva!

Kiküldött munkatársunk, Lantos Gábor helyszíni jelentése a 22. labdarúgó-világbajnokságról, Katarból.

33 éve tartó újságírói pályafutásom alatt ilyet még sosem láttam. Mondjuk, a szervezők előre figyelmeztettek mindenkit, hogy eszébe ne jusson a mobilján az internet megosztást bekapcsolni, mert annak súlyos következményei lesznek. A hivatalos indoklás szerint, ha valaki bekapcsolja, azzal gyengíti a wifi-hálózatot. Ez egy kissé homályos magyarázat, de Katarban ilyenekről nem szokás beszélni, pálne nem visszakérdezni

A videón is látható, hogy a meccsek alatt ezzel a szerkeszettel járkáló smasszerek úgy be tudják mérni a renitens embert, hogy székre pontosan megtalálják őt, sőt, még a nevét is tudják. Minden sornál megállnak és mérnek. Ha egyszer mégis bekapcsolta valaki a telefonján a netmegosztást, annak nincs kegyelem, percek alatt bemérik és megtalálják. Fotósokat, tévéseket, újságírókat, vendégeket ugyanúgy bemérnek, nincs kivétel.

Egy kicsit félelmetes ez az egész.