NFL: Brady megdöntötte Manning csúcsát; Allen rekordja

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.12.08. 20:16
null
Tom Bradyt soha nem szabad leírni (Fotó: Twitter/Around The NFL)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 13. fordulójában Tom Brady az utolsó negyedben győzelemre vezette a Tampa Bay Buccaneerst – a sikernek köszönhetően a 45 esztendős irányító Peyton Manning csúcsát is megdöntötte. Josh Allennek nagyon megy a New England Patriots ellen, míg a Los Angeles Rams az újabb vereségével minden idők legrosszabb regnáló bajnoka lett.

 

JOSH ALLEN REKORDJA

Josh Allen ismét remekelt a New England Patriots ellen, Gabriel Davisnek és Steffon Diggsnek is kiosztott egy-egy touchdownpasszt. A Buffalo Bills irányítója az első játékos az NFL történetében, aki három idényben is legalább öt futott és 25 passzolt TD-t ért el.


A New Englandnél Bill Belichicknek rémálmai lesznek Allen miatt, ugyanis a 26 esztendős amerikai futballista immár 15 hatpontost passzolt interception nélkül a Patriots ellen – ilyenre korábban senki sem volt képes a bostoni csapattal szemben.


A FÖLDÖN ÉS A LEVEGŐBEN IS VESZÉLYESEK A SASOK

A Philadelphia Eagles futójátékát a 12. fordulóban képtelen volt megállítani a Green Bay Packers – a Jalen Hurts vezette támadósor összesen 363 yardot futott, s 40 pontot tett fel az eredményjelzőre.

A Tennessee Titans bizonyára arra készült, hogy a földön kell nagy csatát vívni a Sasokkal, akik azonban máshogy álltak neki a 13. körös találkozónak. Hurts ismét bebizonyította, hogy nem csupán futkározó irányító, 386 yardot és négy touchdownt passzolt, az Eagles pedig 35–10-re átgázolt a nashville-i alakulaton.

Egészen hihetetlen, de a Philly 1933 óta mindössze a harmadik gárda a ligában, amely képes volt arra, hogy az egyik héten legalább 350 yardot futott, majd a következőn több mint 350 yardot passzolt.


MINDEN IDŐK LEGROSSZABB REGNÁLÓ BAJNOKA: LOS ANGELES RAMS

Februárban még óriási volt az öröm a Kosoknál, hiszen hazai pályán a Cincinnati Bengals ellen 23–20-ra megnyerték az NFL nagydöntőjét, azaz a Super Bowlt.

Sean McVay együttese a 2022–2023-as kiírásban viszont botrányosan teljesít, igaz, ebben azért nagy szerepük van a sérüléseknek is – többek között Matthew Stafford kezdőirányító, Cooper Kupp sztárelkapó és a világklasszis defensive tackle, Aaron Donald sem bevethető.

A Los Angeles-i csapat jelenleg 3–9-cel áll az NFC Nyugati csoportjának utolsó helyén – tizenkét mérkőzés után korábban egyetlen regnáló bajnoknak sem volt ilyen rossz mérlege.

Legutóbb 2003-ban fordult elő a hivatalban lévő aktuális bajnokkal, hogy negatív rekorddal zárt az alapszakaszban – akkor a Tampa Bay Buccaneers szezonja volt csalódást keltő.



A TEXASI MÉSZÁRLÁS

 

Az Indianapolis Colts sokáig meccsben volt az AT&T Stadiumban, ám a negyedik negyedben a Dallas Cowboys ellenállhatatlanul futballozott – „Amerika csapata” az utolsó játékrészben 33 pontot szerzett, így a 21–19-es mérkőzés szinte pillanatok alatt átment mészárlásba, aminek a vége 54–19 lett.

Az NFL históriájában csak egy alakulat mondhatja el magáról, hogy több pontot rakott fel az eredményjelzőre az utolsó játékrészben, mint a Dallas Cowboys – 2007-ben a Detroit Lions 34-ig meg sem állt a hajrában a Chicago Bears ellen. Hozzá kell tenni, hogy 1925-ben a Chicago Cardinals szintén 33 pontot szerzett a Milwaukee Badgersszel szemben a negyedik negyedben.



WATSON FELSÜLT AZ EXNÉL


Deshaun Watson letöltötte a tizenegy meccses eltiltását, s karrierje során először kezdett a Cleveland Brownsban. Minden bizonnyal sok ohiói szurkoló várta, hogy a 27 éves irányító álljon a center mögé, ám látszott a játékán, hogy kereken 700 napot kellett kihagynia – pedig Watson igencsak pikáns találkozón debütálhatott a clevelandi együttesben, ugyanis éppen Houstonban léptek pályára a Barnák a Texans ellen.

A 4-es számú quarterbacknek mindössze tizenkét sikeres passza volt, 131 yard mellett egyszer eladta a labdát a levegőben.

A Browns védelme viszont megmentette a csapatot, a 27–14-es siker során egyetlen pontot sem a támadók szereztek – ez a negyedik legtöbb pont egy alakulattól az NFL történetében anélkül, hogy az offense touchdownig jutott volna.



BRADY MEGDÖNTÖTTE MANNING CSÚCSÁT


Nagyon úgy nézett ki hétfő éjszaka, hogy a Tampa Bay Buccaneers vereséggel hagyja el a pályát a New Orleans Saints ellen. A sok nehézség és a gyenge játék ellenére azonban a végén Tom Brady ismét Tom Brady volt – 3–16-os hátránynál a hajrában előbb 10–16-ra zárkózott a Bucs, majd másodpercekkel a mérkőzés vége előtt a hétszeres Super Bowl-győztes irányító Rachaad White-nak dobott TD-passzt, amivel a hazaiak 17–16-ra nyerni tudtak.

Ez volt Brady 44. olyan győzelme, amikor az utolsó negyedben fordította meg az állást – a Bucs legendás QB-ja így megelőzte Peyton Manninget.



TIPPELDE


AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
14. FORDULÓ
Péntek, 2.15:
Los Angeles Rams–Las Vegas Raiders (Tv: Arena4)
Vasárnap
19.00: Buffalo Bills–New York Jets (Tv: Arena4)
19.00: Cincinnati Bengals–Cleveland Browns
19.00: Dallas Cowboys–Houston Texans
19.00: Detroit Lions–Minnesota Vikings
19.00: New York Giants–Philadelphia Eagles
19.00: Pittsburgh Steelers–Baltimore Ravens
19.00: Tennessee Titans–Jacksonville Jaguars
22.05: Denver Broncos–Kansas City Chiefs
22.25: San Francisco 49ers–Tampa Bay Buccaneers (Tv: Arena4)
22.25: Seattle Seahawks–Carolina Panthers
Hétfő, 2.20: Los Angeles Chargers–Miami Dolphins (Tv: Arena4)
Kedd, 2.15: Arizona Cardinals–New England Patriots (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik