Vb 2022: „Elképesztő, mennyi ideje van már a csúcson” – Vinícius Modricról

Vágólapra másolva!
2022.12.09. 08:10
null
Két vb-meccset játszott egymással Horvátország és Brazília, 2006-ban (1–0) és 2014-ben (3–1) is a brazilok nyertek (Fotó: Imago Images)
A 37 éves horvát zsenit eddig alig pihentette a világbajnokságon Zlatko Dalic szövetségi kapitány, kérdés, a válogatott legnagyobb sztárja milyen erőállapotban várja a Brazília elleni pénteki negyeddöntőt.

Ismerős arcok lesznek az ellenfelek között. Luka Modric és Horvátország a világbajnokság egyik nagy esélyese ellen lép pályára a negyeddöntőben, a horvátoknak Brazília ellen kellene kiharcolniuk az elődöntőbe jutást. A 159-szeres válogatott középpályás pénteken madridi klubtársai ellen harcol, Vinícius Júnior, Rodrygo és Éder Militao a dél-amerikai együttest erősíti. Ráadásul Casemiróval és Danilóval a Real Madridban játszott együtt a horvát klasszis, előbbivel igazán szép és eredményes éveket töltöttek el Toni Kroos társaságában a madridi középpályán.

„Vinícius Júnior nagyszerű srác, kiváló a kapcsolatunk – nyilatkozta 2018 aranylabdása a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. – Nagyszerű formában van, a világbajnokságon is megmutatja, milyen jó játékos. Nehéz lesz megállítanunk, ám természetesen adok vele kapcsolatban tanácsot a csapattársaimnak. Ez a világbajnokság, itt mindenki a hazájáért harcol. Azonban alig várom, hogy a volt és jelenlegi klubtársaimmal találkozzam. A meccsen egymás ellen küzdünk, de a lefújás után ismét barátok leszünk.”

Nem igazán látszik a teljesítményén, de Luka Modric már 37 éves, ezért az erőállapotával okosan kell(ene) sakkoznia Zlatko Dalic szövetségi kapitánynak. Carlo Ancelotti kiemelten figyel erre a Real Madridban, ebben az idényben csupán két bajnokit játszott végig, s őt cseréli le legtöbbször az olasz szakember, aki elmondta, nem a teljesítménye miatt, hanem azért viszi le tapasztalt játékosát, mert figyelembe veszi a korát, és meg akarja kímélni a sérülésektől a hosszú idényben. Ezzel szemben Dalicnál szeptembertől számolva a hat tétmeccsből ötön is többet volt pályán 90 percnél, háromszor cserélte le, akkor is csak percekkel a lefújás előtt. Kérdés, Luka Modric mennyire lesz fáradt a Brazília ellen mérkőzésen, hiszen a vb-n eddig 376 percet volt pályán.

„Modric sokat segített nekem, rengeteget köszönhetek neki – mondta madridi csapattárásáról Vinícius Júnior a brazilok sajtótájékoztatóján. – Ő példakép lehet mindenkinek, elképesztő, mennyi ideje van már a csúcson. Nagyon nehéz lesz ellene játszani, győzzön a jobb csapat! Sokat köszönhetek Carlo Ancelottinak és Titének is, sok tanácsot kaptam tőlük, nekik is hálával tartozom, hogy jól megy a játék a világbajnokságon. Remélem, a döntőig menetelünk.”

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NEGYEDDÖNTŐ
PÉNTEKEN
16.00: Horvátország–Brazília (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.00: Hollandia–Argentína (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
SZOMBATON
16.00:
Marokkó–Portugália (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
20.00: Anglia–Franciaország (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik